ep archivo   fachada de la sede de indra a 31 de marzo de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Indra ha estat seleccionada dins de la tercera convocatòria del Fons Europeu de Defensa per impulsar deu nous projectes d'R+D+i que mobilitzaran més de 500 milions d'euros, xifra que suposa més de la meitat del pressupost total d'aquesta edició. A més, en coordinarà dos: el de ciberdefensa ECYSAP EYE i el de sistemes electrònics per a caces de següent generació NG-MIMA.

  • 20,200€
  • 0,10%

La resta de projectes en què participa estan relacionats amb capacitats per a drones (EUDAAS 2), sistemes antidron (E-CUAS), xarxes de sensors (EISNET), intel·ligència artificial i ciberseguretat (AIDA), espai (EMISSARY), sistemes d'autoprotecció d'aeronaus (CARMENTA PF), defensa aèria (HYDIS) i blindats (MART).

"Indra reforça així la seva posició com una de les empreses amb més participació en aquest tipus d'iniciatives tecnològiques. Des que el 2017 es llancés l'Acció Preparatòria i el Programa de Desenvolupament Industrial de la Defensa EDIDP, avantsala de l'actual Fons Europeu de Defensa, Indra ha resultat seleccionada en més de 60 projectes d'R+D+i, que han donat lloc a desenvolupaments que, en alguns casos, ja s'han materialitzat en prototips que s'estan començant a mostrar a clients”, ha explicat l'empresa.

El director Comercial de Defensa i Seguretat d'Indra, Jorge García, ha destacat que “la companyia ha consolidat en molt poc temps una forta posició dins del mercat europeu de la defensa. La Comissió, l'Agència Europea de la Defensa (EDA) i els nostres principals socis industrials reconeixen la capacitat d'Indra per articular grans consorcis -formats per empreses i centres de recerca de diferents mides, països i àmbits d'especialització- i per coordinar el desenvolupament dels sistemes de generació següent que els països aliats demanen".

"Indra s'ha assegurat una participació molt rellevant en projectes en què es desenvolupen capacitats tecnològiques i industrials clau per lliurar sistemes de generació següent als nostres clients europeus durant els propers anys, assegurant amb això un model de negoci de creixement atractiu per a inversors i socis industrials. Això assegura, a més, que Indra seguirà sent una de les companyies aeroespacials i de defensa més avançades del món durant les properes dècades”, ha afegit.

Tot això està alineat "amb el pla estratègic Leading the future de la companyia i el nostre objectiu de convertir-nos, en menys de 10 anys, en el coordinador nacional que liderarà l'ecosistema industrial espanyol, jugant un paper clau per reforçar la seguretat i la sobirania europea", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador