jamie-dimon-jp-morgan

Jamie Dimon, CEO de JP Morgan, va dir als accionistes del banc, a la Junta celebrada aquest dilluns, que el termini "ja no és de cinc anys" en resposta a una pregunta sobre quant de temps planeja romandre al seu lloc. Això suposa un canvi clau pel que fa a les respostes anteriors de Dimon a preguntes sobre la successió, en què la seva resposta estàndard havia estat sempre que la jubilació estava a cinc anys de distància.

Dimon va afegir que el banc més gran dels EUA està "ben encaminat" als seus plans de successió. A principis d'aquest any, l'executiu va traslladar alguns dels seus principals llocs a nous rols, posicionant-los per adquirir més experiència en la gestió de les operacions de la companyia mentre en prepara possibles successors.

L'ambigüitat dels plans de Dimon ha convertit el moment de la successió a JP Morgan en una de les preguntes persistents per als inversors i analistes del banc. Al llarg de gairebé dues dècades, Dimon, de 68 anys, ha convertit la seva entitat financera en la més gran d'Amèrica en actius i capitalització de mercat.

Tot i això, Dimon ha afegit aquest dilluns que encara té "l'energia que sempre he tingut" per gestionar l'entitat.

La decisió de quan deixarà el càrrec correspondrà en última instància al Consell d'Administració de JP Morgan, va assenyalar Dimon, i va exhortar els inversors i analistes a examinar els executius que podrien ocupar el seu lloc.

Encapçalen la llista de candidats Marianne Lake, consellera delegada del banc de consum de JP Morgan, i Jennifer Piepszak, que codirigeix el banc comercial i d'inversió. Les executives van rebre els seus últims encàrrecs al gener.

"Estem en marxa, estem movent la gent", va afirmar Dimon.

Tot i això, fins i tot quan dimiteixi com a conseller delegat, és probable que romangui com a president del banc, segons ha declarat JP Morgan.

Noticias relacionadas

contador