edificio allianz madrid

Allianz ha presentat aquest dimecres els seus resultats del primer trimestre, període en què ha obtingut un benefici net de 2.631 milions d'euros, fet que suposa un 21,8% més que entre el gener i el març del 2023, quan va guanyar 2.160 milions d'euros. A més, la companyia ha confirmat les previsions per a l'any.

  • 264,500€
  • -0,53%

El benefici net bàsic dels accionistes s'ha situat als 2.513 milions d'euros, un 15,7% més, mentre que el benefici operatiu s'ha elevat un 6,8%, en passar dels 3.731 milions del primer trimestre del 2023 als 3.986 milions que ha aconseguit del gener al març d'aquest any.

Sobre aquest últim, s'ha vist impulsat pel segment del negoci de Danys i Accidents, i recolzat també pels "bons resultats" recollits als segments del negoci de Gestió d'Actius i Vida/Salut, comenta la companyia.

El volum total del negoci d'Allianz s'ha incrementat un 5,3% fins als 48.400 milions d'euros al primer trimestre, "impulsat per tots els segments de negoci".

Després d'aquestes xifres, la companyia ha confirmat les previsions per a l'any, de manera que l'objectiu de benefici operatiu per al 2024 es manté als 14.800 milions d'euros, tot i que Allianz estima que podria ser uns 1.000 milions d'euros superior o inferior.

"Els sòlids resultats d'Allianz demostren la qualitat dels nostres fonaments, el valor de la coherència en l'execució de la nostra estratègia i l'avantatge dels amplis talents i habilitats que estan representats a tota la nostra organització", ha dit Oliver Bäte, CEO d'Allianz .

El directiu també ha apuntat que el creixement del 5% en el volum de negoci i l'augment de dos dígits en el benefici net dels accionistes "indiquen un bon començament d'any". "Al nostre negoci de Propietat i Accidents, el sòlid creixement dels ingressos i l'augment dels resultats reflecteixen l'equilibri entre el creixement i la disciplina de subscripció", ha remarcat.

D'altra banda, ha indicat que “el desenvolupament del nou negoci Vida/Salut va confirmar l'atractiu de la nostra àmplia cartera de productes”. I "en les nostres operacions de Gestió d'Actius, els fluxos nets al primer trimestre ja van superar els nivells de l'any passat, cosa que subratlla la qualitat del nostre negoci i el seu valor per als clients", ha assenyalat Bäte.

De fet, els actius totals sota gestió pujaven fins als 2.297 bilions d'euros al final del primer trimestre, 73.000 milions més que a finals del 2023.

"El nostre historial comprovat de rendibilitat, resiliència i gestió consistent del capital ens converteix en el soci fiable elegit, especialment en temps de més incertesa i canvis accelerats", ha afegit el CEO d'Allianz.

Noticias relacionadas

contador