dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb signe mixt després dels guanys de dimecres i la darrera jornada d'un primer trimestre molt alcista per a la renda variable nord-americana.

  • 38.239,660
  • -

L'S&P 500 acumula una revaloració del 10% des del començament d'any i cotitza molt a prop de màxims històrics. Es tracta del seu millor primer trimestre des del 2019, quan va pujar un 13%. Per part seva, el Dow Jones s'ha revalorat un 5,5% als tres primers mesos del 2024, mentre el Nasdaq ha pujat un 9,3%.

A més, tant el Dow Jones com l'S&P 500 tancaran el cinquè mes consecutiu de guanys, ja que el rebot de les borses es va iniciar a finals d'octubre del 2023. Es tracta de la seva millor ratxa des d'agost del 2020 i gener del 2018, respectivament.

"L'únic que els inversors necessiten és que el somni de retallada de tipus de la Reserva Federal (Fed) es mantingui viu per a la reunió del juny. I ara com ara, aquest és el cas. Els futurs atorguen un 64% de possibilitats a un retallada en aquell mes", explica Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote.

Tot i que aquesta experta afegeix que “la probabilitat està disminuint, a mesura que molts inversors pensen que la Fed no podrà reduir les taxes amb un creixement sòlid i una inflació agitada”.

En aquest sentit, el governador de la Fed, Christopher Waller, ha explicat que al si de l'organisme no hi ha pressa per abaixar els tipus. És més, ha subratllat que les dades econòmiques recents justifiquen endarrerir o reduir el nombre de retallades previstes aquest any.

Segons ha destacat Waller, les xifres d'inflació recents són "decebedores" i per això caldrà veure "almenys un parell de mesos de millors dades d'inflació" abans de retallar els tipus d'interès. A més, ha assenyalat que la solidesa de l'economia i la robustesa del mercat laboral són altres raons per les quals la Fed té marge de maniobra si cal mantenir els tipus alts durant més temps.

REFERÈNCIES MACROECONÒMIQUES

A l'agenda econòmica, els inversors han conegut les dades d'atur setmanal, que s'han ubicat per sota del que s'esperava i la revisió a l'alça del PIB del quart trimestre al 3,4%, així com el PMI de Chicago del març, les vendes pendents d'habitatges del febrer i la dada definitiva de la confiança del consumidor de març.

Tot i que la principal referència de la setmana es coneixerà aquest divendres, amb els mercats tancats. Es tracta del deflactor de consum privat PCE, la mesura preferida d'inflació de la Reserva Federal (Fed), que podria donar alguna pista sobre els moviments pròxims del banc central amb els tipus d'interès.

Recordem que les borses d'Europa, incloent-hi l'espanyola, no obriran el Divendres Sant ni el Dilluns de Pasqua. Encara que Wall Street sí que obrirà dilluns que ve, quan descomptarà la dada del PCE.

S&P ESPERA UN ATERRATGE SUAU

D'altra banda, l'agència S&P Global Ratings ha afirmat el rating 'AA+' a llarg termini i 'A-1+' a curt termini dels Estats Units i ha mantingut la perspectiva a 'estable'.

Pel que fa a les previsions econòmiques, S&P espera "un creixement del PIB del 2,5% aquest any, a mesura que l'economia eviti una recessió i aconsegueixi un aterratge suau. Les condicions del mercat laboral continuen sent difícils, i la participació de la força laboral reflecteix els fluxos d'immigració i l'augment de la participació dels treballadors en edat productiva. Esperem que el creixement del PIB real arribi a l'1,7% el 2025-2027 la mitjana", han assenyalat els seus experts.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Amazon invertirà 2.750 milions de dòlars més en l'empresa emergent d'intel·ligència artificial Anthropic, creadora del xatbot Claude, cosa que, unida a la inversió que ja va realitzar al setembre passat, elevarà el desemborsament a un total de 4.000 milions de dòlars.

A més, Home Depot ha va anunciar aquest dijous la compra per 18.250 milions de dòlars de SRS Distribution, una empresa especialitzada en la distribució comercial residencial especialitzada, presta serveis a ensostradors, paisatgistes i contractistes de piscines professionals. La companyia es deixa un 1% a la sessió.

Mentrestant, els títols d'Estee Lauder pugen a prop d'un 3% després que Bank of America elevés la seva recomanació a comprar des de neutral.

També cotitzen amb pujades les accions de Walgreens (+4%), després que la companyia presentés els resultats trimestrals.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,77% (86,75 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,38% (1,0784 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,34% (2.220 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,21% i el bitcoin puja un 2,4% (70.328 dòlars).

Noticias relacionadas

contador