ep archivo   bankinter propone a gloria ortiz como nueva ceo en sustitucion de dancausa que pasa a
BANKINTER - Archivo

"Som optimistes amb l'evolució del marge d'interessos". Son les declaracions de Gloria Ortiz, nova consellera delegada de Bankinter, durant la presentació davant d'analistes dels resultats de l'entitat corresponents al primer trimestre del 2024.

  • 7,420€
  • 0,65%

"Els resultats del primer trimestre ens permeten ser optimistes. Hi ha riscos a l'alça per al marge net d'interessos", ha afegit. "Hem tingut temps per preparar el nostre balanç a un entorn de tipus d'interès menors", ha precisat Ortiz.

Qüestionada sobre la possibilitat d'iniciar un programa de recompra d'accions, com han fet la resta de bancs espanyols cotitzats, ha assenyalat que "no ho contemplem en aquest moment, perquè la nostra política continua sent reinvertir el nostre excés de capital per impulsar el nostre creixement orgànic" .

Així, ha assenyalat que l'objectiu de Bankinter és mantenir una ràtio de capital CET 1 del 12,5%. “Tenim molt bones previsions de creixement i bons projectes, i som molt optimistes”, ha conclòs sobre aquest assumpte.

Pel que fa a la previsió de retallades de tipus per part del Banc Central Europeu (BCE), ha explicat que "esperem una primera retallada de tipus al juny o juliol, i potser una o dues més retallades fins a final d'any".

En aquest sentit, ha comentat que "som més positius sobre l'evolució de concessió d'hipoteques al segon semestre".

Per part seva, el director financer del banc, Jacobo Díaz, ha assenyalat que "tenim marge per reduir el cost dels dipòsits" i ha indicat que "esperem un cost del risc estable al llarg de l'any".

Noticias relacionadas

contador