ep el presidente de ferrovial rafael del pino toca la campana digital en la bolsa de nueva york
FERROVIAL

Ferrovial ha començat a cotitzar aquest dijous al nord-americà índex Nasdaq, i ho fa amb volatilitat als primers compassos, ja que després de disparar-se a l'obertura ha entrat en pèrdues i es deixa un 4%.

  • 36,720€
  • -0,16%

El president de Ferrovial, Rafael del Pino, ha estat l'encarregat de fer sonar la campana d'obertura a Nova York, i ha aprofitat l'ocasió per subratllar el compromís de la companyia amb el país nord-americà, on desenvolupa gran part del seu negoci.

"És una fita molt important per a una empresa fundada en un petit àtic de Madrid el 1952 i que va debutar a la Borsa espanyola ja fa 25 anys, i que demostra el nostre compromís amb el mercat nord-americà", ha destacat.

Amb l'inici de la cotització, que fa amb el símbol "FER", Ferrovial es converteix en la primera companyia de l'índex IBEX 35 a negociar les seves accions ordinàries a Nasdaq. Les accions de la companyia continuaran cotitzant a Espanya i als Països Baixos.

"L'admissió a cotització de les accions de Ferrovial als Estats Units representa un pas clau en el procés d'internacionalització de la companyia i del seu compromís de creixement a Amèrica del Nord. Ferrovial espera que aquesta fita permeti posar en valor els seus actius i projectes davant d'inversors nord-americans interessats al sector de les infraestructures", destaca la companyia.

Després de l'inici de cotització al Nasdaq, el programa de recompra d'accions de la companyia anunciat l'11 d'abril del 2024 s'ampliarà al mercat nord-americà. La inversió neta màxima total en el marc del programa és de 500 milions dʻeuros i el nombre total dʻaccions a adquirir no pot superar els 37 milions.

La durada del programa és des del 2 de maig al 31 de desembre del 2024, sense perjudici de possibles pròrrogues per part de la companyia.

contador