ep el presidente de banco sabadell josep oliu y el consejero delegado cesar gonzalez bueno
EUROPA PRESS

Banc Sabadell es dispara a la borsa espanyola després que BBVA hagi confirmat que estudia una fusió amb l'entitat catalana. Els títols de Sabadell pugen un 6% a hores d'ara, mentre que les accions de BBVA se situen a la cua de l'IBEX 35 en caure més d'un 5%.

  • 1,904€
  • 1,63%
  • 10,200€
  • 3,03%

"Banc Sabadell confirma que ha rebut a les 13.43 hores del dia d'avui una proposta escrita indicativa de Banco Bilbao Biscaia Argentaria, SA per a una fusió. El Consell d'Administració de Banc Sabadell analitzarà adequadament tots els aspectes de la proposta", ha assenyalat Sabadell en un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) poc després que es conegués la notícia per boca de BBVA.

"En relació amb les notícies aparegudes a la premsa avui, BBVA confirma que ha traslladat al President del Consell d'Administració de Banc de Sabadell SA, l'interès del Consell d'Administració de BBVA a iniciar negociacions per explorar una possible fusió entre les dues entitats. BBVA confirma que ha nomenat assessors a aquest efecte", ha explicat BBVA al seu comunicat.

Des del començament de l'any, les accions de BBVA avancen al voltant d'un 30% i situen el banc biscaí entre els valors de l'IBEX 35 que ho han fet millor des de l'1 de gener. Però millor ha rendit Sabadell, que acumula una pujada de més del 50% des que va començar l'any i lidera el selectiu amb més de 15 punts percentuals d'avantatge respecte al valor següent a la llista.

PROPOSTA DE FUSIÓ

Com hem explicat a Bolsamanía, en aquests moments es desconeix com planeja BBVA articular la transacció, tot i que la referència a una fusió indica que pot plantejar una operació mitjançant intercanvi d'accions. Tot i això, això és tan sols una possibilitat no confirmada, tot i que Sky News ha publicat que BBVA ha contractat JP Morgan i UBS per avaluar "una possible oferta total en accions".

D'aquesta manera, BBVA aprofitaria que els seus títols estan a màxims històrics (recentment van superar els 11 euros), mentre que els de Sabadell encara son molt lluny dels seus màxims del 2007, abans de l'esclat de la crisi financera.

UN MOVIMENT AMB HISTÒRIA

Aquesta no és la primera vegada que els dos bancs intenten arribar a un acord de fusió. I és que, el novembre del 2020, BBVA i Sabadell van trencar les negociacions per fusionar-se per desacords a l'equació de canvi.

Aleshores, BBVA es va negar a oferir una prima més elevada sobre la cotització de Sabadell, que cotitzava a nivells de 0,33 euros per acció abans de conèixer-se l'interès inicial de BBVA. Tot i això, després de cancel·lar-se les converses i després de l'arribada de César González-Bueno com a conseller delegat, Sabadell va aconseguir redreçar el rumb i ara mateix gaudeix d'una posició força sòlida al mercat, que ha tornat a despertar l'interès del banc basc.

Noticias relacionadas

contador