reynes naturgy resultados 2023
Naturgy

Naturgy puja amb força a la borsa aquest dimarts (+6,8%; 22,24 euros) per la possibilitat que la petroliera dels Emirats Àrabs Units, Adnoc (més concretament TAQA, la seva filial de renovables i hidrogen verd), llanci una OPA amistosa pel 100% del capital o una OPA parcial.

  • 23,940€
  • 2,48%

L'operació, impulsada pel principal accionista de Naturgy, CriteriaCaixa, té com a objectiu que Adnoc reemplaci al capital de Naturgy els fons GIP i CVC, que controlen sengles participacions accionarials del 20%.

CriteriaCaixa estaria negociant l'operació amb el coneixement previ del govern espanyol, que autoritzaria la transacció sempre que Criteria es mantingués com a accionista de control i garantirà l'espanyolitat de l'empresa, considerada estratègica en ser el principal subministrador de gas natural.

Segons els analistes de Banc Sabadell, la notícia té un "impacte positiu en la cotització per la possibilitat d'OPA". Tot i això, aquests experts afegeixen que "ens sembla complex instrumentar una OPA com la plantejada".

En aquest sentit, afirmen que "als nivells actuals de cotització del valor, GIP i CVC tindrien poc atractiu per vendre'n la seva participació (tenint en compte que van entrar a un preu de 19 euros per acció), llevat que es pagués una important prima".

"D'altra banda", afegeixen, "el caràcter estratègic de Naturgy fa complicat que el Govern pugui permetre finalment l'entrada d'un fons àrab a l'accionariat".

Des de Bankinter, afirmen que "els rumors o la possibilitat d'accions corporatives podrien animar l'acció des d'aquests nivells. Sense operació corporativa, no pensem que pogués canviar la mala evolució de l'acció".

Noticias relacionadas

contador