ep el consejero delegado de la entidad financiera hector grisi
Eduardo Parra - Europa Press

"Esperem tenir un 2024 molt fort en marge d'interessos a Espanya".

  • 4,861€
  • 1,17%

Son les declaracions d'Héctor Grisi, conseller delegat de Banc Santander, durant la presentació davant d'analistes dels resultats del primer trimestre del 2024.

El banc ha precisat que el marge d'interessos a Espanya creixerà a un ritme d'un dígit alt, enfront de la previsió anterior d'una lleugera caiguda durant l'exercici actual.

Santander ha elevat el marge d'interessos a Espanya un 24,3% enfront del primer trimestre de l'any anterior, fins als 1.816 milions d'euros. El banc ha explicat aquest gran creixement "gràcies a la gestió de marges, en un context de més tipus, i a la bona qualitat creditícia".

Així, el benefici net de Santander a Espanya s'ha disparat un 65,5% enfront del primer trimestre del 2023, fins als 772 milions d'euros, afavorit també per una caiguda del 20,2% a les provisions, fins als 331 milions.

Qüestionat sobre l'evolució de la ràtio de capital, Héctor Grisi ha precisat que "acabarem l'any al 12,4%-12,5% de ràtio CET 1, i estarem per sobre del 12% després de Basilea 3". El banc espera generar uns 15 punts bàsics de capital de manera orgànica trimestralment durant el 2024.

Sobre una possible revisió a l'alça dels objectius, ha comentat que "soc molt positiu i estic segur que arribarem al RoTE de rendibilitat del 16% fins a final d'any que ens havíem marcat prèviament".

Noticias relacionadas

contador