le siege de samsung electronics a suwon en coree du sud

El Govern dels Estats Units ha arribat a un acord amb Samsung per finançar amb fins a 6.400 milions de dòlars la fabricació de xips a Texas (EUA), a través d'una inversió que s'emmarca a la Llei CHIPS i Ciència, ha anunciat el Departament de Comerç nord-americà aquest dilluns a través d'un comunicat.

Aquesta línia de finançament complementarà la inversió de 40.000 milions que Samsung té previst realitzar "a la regió als propers anys", i, a més, "recolzarà la creació de més de 20.000 llocs de treballs".

Aquesta mesura pretén "convertir la presència actual de Samsung a Texas en un ecosistema integral per al desenvolupament i producció de xips d'avantguarda als Estats Units", a través de la construcció de dues noves fàbriques, una instal·lació de recerca i desenvolupament i un centre d'empaquetatge avançat a Taylor, així com l'expansió de les seves instal·lacions existents a Austin.

"En continuar desenvolupant les tecnologies del futur als Estats Units, Samsung està prenent mesures que contribuirien a enfortir la seguretat nacional i econòmica dels Estats Units i augmentar la resiliència de les cadenes de subministrament de semiconductors tant dels EUA com de tot el món", destaca el Departament de Comerç.

El Govern espera que, gràcies a inversions com aquesta, el país estigui en camí de produir aproximadament el 20% dels xips d'avantguarda a nivell mundial el 2030.

El president del país, Joe Biden, ha assegurat que "aquest anunci desencadenarà més de 40.000 milions en inversions de Samsung i consolidarà el paper del centre de Texas com a ecosistema de semiconductors d'última generació, creant almenys 21.500 llocs de treball".

Noticias relacionadas

contador