bbva sabadell fusion

BBVA ha confirmat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que es vol fusionar amb Banc Sabadell, entitat amb què ja va mantenir converses el 2020 per a una operació corporativa, que finalment no van fructificar per desacords en la valoració de Sabadell.

  • 1,904€
  • 1,63%
  • 10,200€
  • 3,03%

"En relació amb les notícies aparegudes a la premsa avui, BBVA confirma que ha traslladat al president del Consell d'Administració de Banc de Sabadell l'interès del Consell d'Administració de BBVA a iniciar negociacions per explorar una possible fusió entre les dues entitats. BBVA confirma que ha nomenat assessors a aquest efecte", ha explicat el banc presidit per Carlos Torres en un comunicat emès aquest dimarts.

Les accions de BBVA cauen amb força després de la notícia, al contrari que les de Sabadell, que es beneficien de l'interès de l'entitat basca per fer una operació corporativa. La capitalització de BBVA s'ha reduït fins als 63.500 milions, mentre que la de Sabadell ha pujat fins als 9.400 milions.

De moment, no se sap com planeja BBVA articular la transacció, tot i que la referència a una fusió indica que pot plantejar una operació mitjançant intercanvi d'accions. Tot i això, això és tan sols una possibilitat no confirmada, tot i que Sky News ha publicat que BBVA ha contractat JP Morgan i UBS per avaluar "una possible oferta total en accions".

D'aquesta manera, BBVA aprofitaria que els seus títols estan a màxims històrics (recentment van superar els 11 euros), mentre que els de Sabadell encara son molt lluny dels seus màxims del 2007, abans de l'esclat de la crisi financera.

SABADELL ANALITZARÀ LA PROPOSTA

Qüestionat fa uns dies per una possible operació corporativa amb Unicaja, el president de Sabadell, Josep Oliu, va comentar que “en aquests moments, no tenim previst ni contemplem res”. Tot i que les seves paraules no es referien explícitament al renovat interès de BBVA conegut en aquesta sessió.

En aquest sentit, en un fet rellevant remès a la CNMV, Sabadell ha confirmat que "ha rebut a les 13.43 hores del dia d'avui una proposta escrita indicativa de BBVA per a una fusió", i que "el Consell d'Administració analitzarà adequadament tots els aspectes de la proposta”.

ANTECEDENTS

Fa menys de quatre anys, el novembre del 2020, BBVA i Sabadell van trencar les negociacions per fusionar-se per desacords a l'equació de canvi, ja que BBVA es va negar a oferir una prima més elevada sobre la cotització de Sabadell, que cotitzava a nivells de 0,33 euros per acció abans de conèixer l'interès inicial de BBVA.

En aquell moment, BBVA es va negar a oferir una prima molt elevada, ja que Sabadell enfrontava un futur molt complicat i el mercat fins i tot dubtava de la seva viabilitat en solitari. En aquell moment, BBVA va arribar a valorar el rival en 2.500 milions d'euros, una xifra que va ser rebutjada pel seu competidor.

Tot i això, després de cancel·lar-se les converses i després de l'arribada de César González-Bueno com a conseller delegat, Sabadell va aconseguir redreçar el rumb i ara mateix gaudeix d'una posició força sòlida al mercat, que ha tornat a despertar l'interès del banc basc.

Noticias relacionadas

contador