marks spencer dl m
MS

Marks & Spencer va aconseguir el seu any fiscal els guanys més grans en una dècada en registrar un benefici abans d'impostos i partides d'ajust de 716,4 milions de lliures esterlines, xifra que suposa augment del 58%. Les seves accions es disparen aquest dimecres al voltant del 8%.

Per la seva banda, els ingressos van créixer un 9,4%, fins als 13.000 milions.

"Dos anys després del nostre pla de remodelació per al creixement, podem veure el començament d'un nou M&S. Aquest impuls comercial ens dona vent a favor i confiança que el nostre pla està funcionant", ha assenyalat el director executiu de la companyia, Stuart Machin.

"A causa del nostre historial de creixement de volum, participació de mercat i flux de caixa lliure, confiem que aconseguirem majors avenços el 2024/2025 i més enllà", ha afegit.

El minorista britànic ha vist créixer les vendes d'aliments un 13% i les de roba i llar un 5,3%, fet que suposa que les dues divisions han aconseguit 12 trimestres consecutius de creixement. "Food and Clothing & Home va créixer en volum i participació de valor per davant del mercat i les vendes van augmentar a les botigues i en línia", ha destacat Machin.

A més, aquesta "posició financera i exercici més sòlids" permetran que Marks & Spencer restableixi els dividends, amb un pagament final proposat de 2 penics, la qual cosa resultaria en un dividend anual complet de 3 penics per a 2023-2024. Serà la primera vegada que el minorista paga un dividend des del 2019.

QUÈ N'OPINEN ELS ANALISTES?

"M&S ha publicat algunes xifres de creixement estel·lars per al trimestre anterior, cosa que suggereix que el consumidor del Regne Unit és viu i bé i encara està disposat a gastar diners en els seus productes premium, especialment en aliments", assenyalen a XTB.

Afegeixen que "un canvi de diverses dècades per a l'empresa l'ha deixat en la seva millor salut financera des del 1997, i va acabar el seu any financer amb 46 milions de lliures de fons nets. Ha trigat molt a arribar fins aquí, però M&S fa anys que treballa per aquest canvi”.

Noticias relacionadas

contador