tienda gamestop

GameStop es desploma a la borsa després d'haver presentat els seus resultats del quart trimestre i del conjunt de l'exercici fiscal 2023 (finalitzat el 3 de febrer de 2024). Concretament, els seus títols perden un 15%, i és que les xifres reportades no convencen el mercat. Tot i la millora del benefici, els ingressos han caigut amb força, cosa que està pesant més en l'operativa.

"GameStop estava mostrant signes de vida des de principis d'aquesta setmana, però aquesta gana probablement s'esvairà ràpidament després que el preu de les accions s'hagi desplomat un 15% en les operacions fora d'hores", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior a Swissquote Bank.

Per part seva, Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell, creu que "la manca de comentaris detallats per part de l'empresa i la decisió de no celebrar una conferència telefònica significa efectivament que la gestió s'amaga sota una roca, esperant que tot millori amb el temps. No es podria aconseguir una bandera vermella més gran", assenyala.

Cal recordar que les accions de GameStop han perdut al voltant d'un 13,8% des del començament d'any, enfornt del guany del 9,4% que ha registrat l'S&P 500 fins ara. I la situació podria agreujar-se si es manté la tendència que registra la cotització aquest dimecres.

La companyia de venda de videojocs va obtenir un benefici net de 63,1 milions de dòlars al quart trimestre, o 0,21 dòlars per acció, enfront dels 48,2 milions (0,16 dòlars per acció) del mateix període de l'exercici anterior. No obstant, les vendes netes es van desplomar: GameStop va ingressar 1.794 milions de dòlars durant els tres últims mesos del seu any fiscal, enfront dels 2.226 milions obtinguts durant el mateix trimestre del 2022.

En el conjunt de l'any, les vendes també han caigut amb força, en passar dels 5.927 milions de l'exercici anterior, als 5.273 milions que el minorista ha ingressat el 2023. Tot i això, la companyia ha tornat a beneficis, en tancar l'any fiscal 2023 amb un guany de 6,7 milions de dòlars (0,02 dòlars per acció), enfront de les pèrdues de 313,1 milions del 2022 (pèrdues d'1,03 dòlars per títol).

A més, ha sorprès en reportar un Ebitda ajustat de 64,7 milions de dòlars per al conjunt de l'any, en comparació amb la pèrdua del resultat negatiu de 192,7 milions registrat en aquesta partida durant l'exercici previ.

Noticias relacionadas

contador