ep el presidente de ferrovial rafael del pino en el acto de toque de campana en la bolsa de nueva 20240513223803
FERROVIAL

Ferrovial, grup constructor i d'infraestructures, ha presentat un resultat brut d'explotació ajustat (Ebitda ajustat, per les sigles en anglès) de 254 milions d'euros al primer trimestre del 2024, un creixement interanual del 37,6%, "gràcies al sòlid creixement a les divisions d'Autopistes i Construcció", segons ha destacat en nota de premsa. Els ingressos van augmentar un 3,5% en termes comparables, fins als 1.879 milions d'euros al tancament del març. La companyia no ha ofert dades sobre el seu benefici net, ja que no està obligada a fer-ho fins que no publiqui els resultats del primer semestre.

  • 36,500€
  • -0,44%

“Un cop més, els resultats del primer trimestre reflecteixen el bon comportament dels nostres principals actius d'infraestructures, especialment als Estats Units. Els ingressos de les nostres Express Lanes van créixer per sobre de la inflació i del PIB, cosa que demostra el valor que aportem als usuaris amb autopistes més ràpides i menys congestionades”, ha explicat Ignacio Madridejos, conseller delegat de Ferrovial.

"Cotitzar a la Borsa dels Estats Units ens permet accedir a millors fonts financeres, habilitant noves oportunitats de desenvolupament per seguir proporcionant infraestructures crítiques a les comunitats, ajudant-les a prosperar a mesura que augmenta la seva població", ha afegit.

Ferrovial ha destacat, a més, que "va tancar el primer trimestre amb una sòlida posició financera, que es reflecteix en uns elevats nivells de liquiditat que arriben als 4.908 milions d'euros i un deute net consolidat de -667 milions d'euros, excloent-ne infraestructures en ambdós casos. Durant aquest període, el consum de caixa es va destinar a la remuneració als accionistes (254 milions d'euros) i a inversions, incloent-hi l'aportació de capital a la Nova Terminal Un de l'aeroport internacional JFK i la inversió en AGS després del refinançament de la línia de crèdit".

RESULTATS OPERATIUS

Els ingressos d'Autopistas van millorar un 30,1% en termes comparables, fins a assolir els 277 milions d'euros, gràcies al creixement sòlid de les autopistes nord-americanes, que van registrar notables increments de trànsit i ingressos. Per part seva, l'Ebitda ajustat es va incrementar un 36,2%, fins als 203 milions d'euros.

El trànsit va augmentar un 7,1% a l'autopista canadenca 407 ETR gràcies a l'increment de la mobilitat, unit a unes condicions climatològiques més favorables. Els ingressos van créixer un 11,8%. El Consell d'Administració de la 407 ETR va aprovar a l'abril el pagament d'un dividend de 175 milions de dòlars canadencs, que s'abonarà al segon trimestre.

Les Express Lanes als Estats Units van registrar un fort creixement interanual del trànsit, amb els augments més significatius a la North Tarrant Express 35W (+44,7%) gràcies a l'obertura al trànsit del segment 3C al juny, així com a la I-66 (+17,8%). Els ingressos es van incrementar per sobre de la inflació a tots els actius: concretament, es van registrar creixements del 82,2% a la I-66 Express (Virgínia), del 72,8% a la NTE 35W (Texas), del 24,9% a la I-77 Express (Carolina del Nord), del 16,3% a la LBJ Express (Texas) i del 8,2% a la NTE (Texas).

La divisió de Construcció va tancar el trimestre amb una cartera de comandes rècord que va assolir els 15.390 milions d'euros. Els ingressos van pujar fins als 1.476 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 0,4% en termes comparables, dels quals Amèrica del Nord va aportar-hi el 33% i Polònia, el 26%. Aquesta divisió va reportar un resultat d'explotació ajustat (Ebit ajustat, per les sigles en anglès) de 32 milions d'euros, un 77,1% més que durant el mateix període de l'any anterior, sent-ne el marge Ebit ajustat del 2,1%.

La divisió d'Aeroports va mostrar un notable increment del trànsit durant aquest període. En concret, Heathrow va rebre un rècord històric de 18,5 milions de passatgers entre el gener i el març, un augment interanual del 9,5%. Gràcies a aquesta sòlida demanda, Heathrow ha elevat les previsions de trànsit per al 2024 fins a un nou màxim de 82,4 milions de passatgers.

Els aeroports d'Aberdeen, Glasgow i Southampton també van mostrar una evolució favorable durant el primer trimestre, amb un augment del trànsit del 8,4%, mentre que el comportament de l'aeroport de Dalaman a Turquia es va mantenir estable en termes comparables.

Noticias relacionadas

contador