ep archivo   ercros
ERCROS - Archivo

Ercros ha comunicat una caiguda en el benefici net del primer trimestre del 76%, fins als 3 milions d'euros des dels 12,72 milions del mateix període del 2023. Aquesta reculada va tenir lloc, segons ha explicat la companyia, en un context d'ajust cíclic, amb una demanda europea que continua mostrant signes de debilitat i mercats molt volàtils i sotmesos a una forta competència.

  • 3,500€
  • 0,00%

Els ingressos de la companyia durant el període van caure un 15,7%, fins als 188,7 milions des dels 223,9 milions, mentre que l'EBITDA va baixar un 48,9%, fins als 14,24 milions des dels 27,86 milions.

L'empresa ha remarcat la seva sòlida situació financera, amb 141 milions d'euros de liquiditat. A més, ha dit que, si la propera Junta General d'Accionistes així ho decideix, pagarà un dividend de 9,6 cèntims per acció, xifra que suposarà un desemborsament de 8,8 milions d'euros, el 32,7% del benefici del 2023, que va ser de 26,8 milions d'euros.

Ercros ha assenyalat que, el consens generalitzat de les publicacions especialitzades preveu que la recuperació de la demanda de la indústria química europea es produirà al llarg de la segona meitat del 2024. “Haurem d'esperar que l'any estigui més avançat per poder oferir previsions més precises", ha indicat.

Amb tot, ha dit que seguirà executant el Pla 3D per tal d'avançar en la digitalització i descarbonització dels seus processos i operacions, mantindrà la seva presència a tots els mercats en què opera i aprofitarà les oportunitats que se li presentin per defensar els seus marges.

Noticias relacionadas

contador