ep archivo   sede de acs
ACS - Archivo

ACS va tancar el primer trimestre del 2024 amb un benefici de 177 milions d'euros, un 16,7% més que durant el mateix període de l'exercici anterior, en què els guanys de la constructora van assolir els 153 milions d'euros.

ACS

  • 41,300€
  • 0,34%

La companyia assenyala que aquest augment del benefici es deu a la bona operació evolutiva de totes les activitats del grup, especialment a Amèrica del Nord. Concretament, el segment de Solucions Integrals va aportar 106 milions d'euros (+25,5%), Enginyeria i Construcció, 37 milions (+7,2%), i Infraestructures, 47 milions (-3,2%). A això, cal restar les pèrdues de 23 milions procedents de la Corporació Hochtief i 10 milions procedents de negocis com Clece (serveis), SCE (actius d'energia) o Cogesa (immobiliària).

El benefici brut d'explotació (EBITDA) del grup ha assolit entre gener i març els 461 milions d‟euros, un 5,5% més que l'any anterior. "El marge sobre vendes es manté pràcticament estable, amb un creixement més gran de Turner i menor contribució d'Iridium després de la venda parcial de l'autopista SH288 a Abertis", ha explicat la companyia presidida per Florentino Pérez.

D'altra banda, les vendes de la cotitzada al primer trimestre han assolit els 8.706 milions d'euros, xifra que reflecteix un augment del 7,6% respecte a l'any anterior, amb totes les activitats del grup que mostren un "sòlid" comportament. Els Estats Units van reportar el 57% dels ingressos del grup, seguit del 19% aportat per Austràlia, el 10% d'Espanya i el 5% i el 2% del Canadà i Alemanya, respectivament, la resta dels països on opera ACS van aportar el 7% restant.

"La cartera el març del 2024 se situa als 77.917 milions d'euros, i creix un 9,3% des del mateix període de l'any anterior (+9,5% ajustada per tipus de canvi) gràcies al volum rècord d'adjudicacions registrades durant el trimestre que han superat els 13.200 milions d'euros", ha detallat la companyia. En aquest sentit, al voltant del 50% de les adjudicacions provenen de mercats d'infraestructures de nova generació impulsades pel "fort" creixement al segment Digital i Tecnologia. La majoria de la cartera es concentra als Estats Units (51%), Austràlia (21%), Espanya (8%) i Alemanya (6%).

D'altra banda, ACS va tancar el març amb una posició de deute net de 1.625 milions d'euros, xifra que suposa una millora de 323 milions respecte al març del 2023. Segons ha explicat la constructora, el "fort" flux net d'efectiu operatiu dels darrers 12 mesos, que ha pujat fins als 1.319 milions d'euros, és "el principal causant" d'aquesta bona evolució. A més, ACS ha destinat durant aquest mateix període 379 milions a augmentar la participació accionarial de Hochtief, i 743 milions d'euros a la remuneració als accionistes, tant d'ACS com dels minoristes de Hochtief.

Per part seva, el saldo net d'inversions i desinversions financeres i de projectes ha generat 706 milions d'euros positius, i inclouen principalment la desinversió parcial de l'autopista SH288 en Abertis i la venda de la filial de serveis de Cimic, Ventia. Aquesta xifra s'ha vist pràcticament compensada per l'ampliació de capital d'Abertis (650 milions d'euros per part del grup ACS) realitzada al mes de gener passat.

De cara al que resta d'exercici fiscal, ACS preveu un creixement del benefici net entre el 8% i el 12%. A més, contempla la inversió de capital en projectes 'greenfield' d'infraestructura de nova generació. D'altra banda, ha destacat que tindran prioritat a l'hora d'assignar capital les adquisicions estratègiques per millorar les capacitats d'ingeria del grup i també mantenir una "atractiva" remuneració a l'accionista, que és una "prioritat clau" per a la companyia.

En aquest sentit, ACS ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha procedit a la tramitació del proper dividend. En aquest sentit, la companyia ha indicat que portarà a terme una ampliació de capital per un màxim de 507 milions d'euros per al pagament d'un dividend flexible ('scrip dividend', amb opció de rebre'l en accions) d'uns 1,55 euros per acció. Aquest repartiment suposa un augment del 5% respecte a l'any anterior.

contador