ep archivo   nuevo tesla model 3
TESLA - Archivo

Tesla estudia acomiadar "més del 10%" de la seva plantilla global, és a dir, 14.000 treballadors, segons ha avançat el mitjà nord-americà Electreck, que es fa ressò d'un correu enviat pel director general de l'empresa, Elon Musk, als treballadors. Una informació que arriba enmig dels dubtes sobre les vendes de cotxes elèctrics per part de la companyia i uns dies abans de donar a conèixer els resultats trimestrals. Les accions de la companyia cedeixen un 3% a la sessió d'aquest dilluns.

  • 192,160$
  • 14,18%

"Al llarg dels anys, hem crescut ràpidament amb múltiples fàbriques escalant a tot el món. Amb aquest ràpid creixement hi ha hagut duplicació de rols i funcions laborals en certes àrees. Mentre preparem l'empresa per a la nostra següent fase de creixement, és extremadament important analitzar-ne tots els aspectes per reduir costos i augmentar la productivitat", recull el mail.

Per això, i com a part d'aquest esforç, el magnat diu que faran "una revisió exhaustiva de l'organització i prenem la difícil decisió de reduir la nostra plantilla en més d'un 10% a nivell mundial. No hi ha res que odïi més, però cal fer-ho. Això ens permetrà ser eficients, innovadors i ansiosos pel proper cicle de la fase de creixement”.

"M'agradaria agrair a tots els que deixen Tesla pel seu ardu treball al llarg dels anys. Estic profundament agraït per les seves moltes contribucions a la nostra missió i els desitgem el millor en les seves oportunitats futures. És molt difícil dir adéu", afegeix Musk, que també dona les gràcies als que continuen a l'empresa "per la difícil tasca que els queda al davant".

"Estem desenvolupant algunes de les tecnologies més revolucionàries en automoció, energia i intel·ligència artificial. Mentre preparem l'empresa per a la següent fase de creixement, la seva determinació marcarà una gran diferència per portar-nos-hi", diu el director general de Tesla.

I tot això, després dels dèbils lliuraments de vehicles de Tesla al primer trimestre del 2024. En concret, el fabricant nord-americà de cotxes elèctrics va entregar 386.810 vehicles entre gener i març, un 8,5% per sota de la xifra del 2023 i també de les previsions més pessimistes del mercat. La producció també va ser inferior a la de l'any passat, passant de 440.808 vehicles el 2023 a 433.371 aquest any.

Tesla també ha enfrontat problemes com les interrupcions a la cadena de subministrament i fabricació de vehicles. Des del començament d'any, la companyia ha hagut de suspendre la fabricació de cotxes a la seva gigafactoria d'Alemanya fins a dues vegades: una pels atacs dels rebels hutís al Iemen i una altra com a conseqüència d'un sabotatge elèctric.

A més d'una allau creixent de competidors a la Xina, com BYD i el nouvingut SU7 del fabricant xinès de smartphones Xiaomi.

Les accions de Tesla han baixat un 29% al primer trimestre, la caiguda més gran des de finals del 2022 i la tercera caiguda trimestral més pronunciada des de la sortida a borsa de la companyia el 2010.

La companyia donarà a conèixer el proper 23 d'abril els resultats financers del primer trimestre del 2024.

Noticias relacionadas

contador