bbva sabadell fusion

L'agència de qualificació S&P Global ha assegurat aquest dilluns que l'OPA hostil presentada per BBVA sobre Banc Sabadell "crearia un campió nacional més fort, però té riscos d'execució".

"L'acord implicaria riscos d'execució que són típics de les adquisicions i aquests podrien ser potencialment més grans en aquest cas a causa de la mida de les dues entitats, la naturalesa no acordada de l'acord i la manca de suport institucional assenyalada pels funcionaris governamentals. Aquests desafiaments podrien desviar l'atenció de l'administració dels bancs de complir amb els seus negocis diaris", destaquen.

A més, consideren que, si es duu a terme, l'operació "tindria un efecte manejable en la capitalització i la solvència general de BBVA".

"Això és perquè el seu objectiu és finançar l'adquisició mitjançant l'emissió de noves accions i, en menor mesura, la mala reputació que generaria l'acord. Calculem una possible disminució de l'índex de capital ajustat al risc (RAC) d'aproximadament 40 punts bàsics, amb l'índex RAC del banc movent-se al rang del 7,5%-8,0%, d'acord amb la nostra avaluació de capital actual”, expliquen.

A més, si l'operació es concretés, l'agència ha assegurat que consideraria "en quina mesura la solvència creditícia de Sabadell es podria veure beneficiada per la pertinença de la companyia a un grup financer més fort".

La combinació de BBVA i Sabadell, afegeixen, "crearia un grup bancari d'1 bilió d'euros en actius totals, que se situaria com la segona entitat més gran d'Espanya, amb una quota de mercat combinada en préstecs al voltant del 22,0%" des del voltant del 13,8% i fortes posicions de mercat en diferents segments de negoci”.

"L'adquisició oferiria un reequilibri moderat de la contribució al negoci i la rendibilitat de les economies desenvolupades a la presència de BBVA (que actualment representen menys del 40% dels ingressos nets del grup). BBVA preveu uns costos de reestructuració abans d'impostos de 1.450 milions d'euros i sinergies de costos de 850 milions d'euros en un període de tres anys", valoren.

L'OPINIÓ DE FITCH

El que va expressar aquest dilluns S&P Global concorda majoritàriament amb l'opinió de Fitch Ratings, que a finals de la setmana passada va assegurar que l'operació "augmenta els riscos d'execució i distreurà els dos bancs".

A més, l'agència ha assenyalat que "avaluarà les implicacions de qualificació per a BBVA i Sabadell en cas que l'OPA prosperi". Fins ara, Fitch atorga una qualificació de 'BBB+' amb perspectiva 'estable' a BBVA i de 'BBB-' amb perspectiva 'positiva' en el cas de Sabadell.

Noticias relacionadas

contador