Wall Street prolonga el seu gran rebot des dels mínims de desembre

Optimisme sobre les negociacions comercials entre els EUA i la Xina

Sergio García
Bolsamania | 09 gen, 2019 16:16
trumpshow

DOW JONES

38.386,090

23:06 29/04/24
0,38%
146,43

Wall Street registra guanys del 0,5%, que al costat de les fortes pujades dels últims dies, han permès a l’S&P 500 rebotar un 10,2% des dels mínims anuals de 2018, que van ser marcats el passat 26 de desembre als 2.346 punts . El mercat s'estén així el seu optimisme davant la creixent possibilitat que les negociacions comercials entre la Xina i els Estats Units arribin a bon port.

Segons es fan ressò mitjans nord-americans, la primera ronda de negociacions comercials entre la Xina i els EUA ha conclòs aquest mateix dimecres amb bones sensacions.

Els inversors es mostren durant les últimes sessions esperançats que les parts arribin a un acord, més encara després que Tim Cook afirmés tenir fonts properes a l'assumpte que el fan sentir "molt optimista".

Per la seva banda, el tancament del govern nord-americà va per llarg. El president Donald Trump va defensar aquest dimarts el seu mur per separar la frontera amb Mèxic, una de les claus que impedeix l'acord per tornar a la normalitat. Aquest tancament parcial, que està tenint lloc des del passat 22 de desembre, ha provocat que l'agència Fitch Ratings amenaci amb rebaixar la qualificació creditícia triple A del país.

ACTES DE LA FED

A partir de les 20.00 hora espanyola, seran les actes de la reunió de desembre del Comitè de Mercat Obert de la Reserva Federal (FOMC) les que atreguin l'atenció dels mercats, més encara tenint en compte les recents declaracions del seu president, Jerome Powell, en les quals es mostrava receptiu pel que li estaven indicant els mercats i disposat a adaptar la seva política monetària en funció de les circumstàncies.

"Veurem si en aquestes actes l'actitud generalitzada va en aquesta línia o el Comitè es mostra dividit sobre aquesta qüestió", afirmen des de Link Securities.

ALTRES MERCATS

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas rebota un 2,75%, fins als 51,15 dòlars, recolzat per l'esperança que la Xina i els EUA arriben a un acord comercial que impulsi l'activitat econòmica mundial durant els propers mesos.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,6%, fins als 1,1510 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,73%, mentre la rendibilitat del bo a 2 anys avança fins al 2,59%. El mercat vigila a prop la possible inversió de les dues rendibilitats, ja que les últimes recessions als EUA han estat precedides per una inversió de la corba de tipus.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

L'S&P 500 ha protagonitzat una "correcció molt violenta d'entre el 50% -61,8% de retrocés de l'últim gran impuls alcista. Cosa que va portar el principal índex del món des dels 1.810 fins als 2.940 punts", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Aquest expert explica que, des de 2011, la mitjana mòbil setmanal de 200 sessions està actuant "al tick, com a suport", de manera que "qualsevol mínim possibilitat que Wall Street hagi construït un sòl de mercat passa perquè es respecti en tot moment els mínims de 2018, és a dir als 2.346 punts" registrats el passat 26 de desembre.

En la seva opinió, "a curt termini", l'S&P 500 pot seguir rebotant fins a "la zona de resistència, abans suport, dels 2.600-2.625 punts". El selectiu cotitza ara als 2.585 enters.

contador