dl commerzbank ag germany bank banking finance logo generic
Sharecast graphic / Josh White

Commerzbank ha augmentat els guanys un 28,8% al primer trimestre de l'any en aconseguir un benefici net de 747 milions d'euros, xifra que suposa el seu millor resultat net en més de deu anys, gràcies a "un sòlid negoci de clients i l'entorn de tipus d'interès favorables".

Els ingressos d'entitat alemanya van créixer un 3%, fins als 2.750 milions d'euros, mentre els ingressos d'interès net van créixer un 9%, fins als 2.126 milions d'euros, i els ingressos nets per comissions, un 0,5%, fins als 920 milions d'euros.

Els costos totals van disminuir al voltant del 8%, fins als 1.588 milions d'euros. Alhora, les despeses operatives van augmentar lleugerament fins als 1.496 milions d'euros.

"Complim les nostres promeses. Aquest any hem començat molt bé. El sòlid negoci de clients i l'excel·lent resultat del primer trimestre donen suport al nostre objectiu d'augmentar els nostres beneficis el 2024", ha afirmat el director general de Commerzbank, Manfred Knof.

"Seguim avançant a bon ritme en la implementació del nostre pla estratègic fins al 2027. Especialment en termes d'ingressos, cada vegada és més clar que el nostre model de negoci centrat en el client està donant fruits fins i tot en un entorn econòmic desafiant. En aquest sentit, les adquisicions més recents a Asset Management i al negoci de transaccions de pagaments començaran a contribuir als ingressos per comissions al llarg de l'any”, ha afegit.

A més, Commerzbank ha completat la seva devolució de capital per a l'exercici 2023. A la Junta General anual, els accionistes van votar a favor del dividend proposat de 0,35 euros per acció. L'objectiu del Commerzbank és tornar als accionistes almenys el 70% del benefici de l'exercici en curs.

El banc ha tornat als seus accionistes un total d'uns 1.000 milions d'euros, xifra que inclou el pagament de dividends al voltant de 415 milions d'euros i el segon programa de recompra d'accions amb un volum d'uns 600 milions d'euros, que va finalitzar al març.

De cara a tot el 2024, Commerzbank manté les seves perspectives. L'objectiu del banc és obtenir un benefici net superior al de l'any anterior. Pel que fa als ingressos nets per interessos, apunta ara uns 8.100 milions d'euros per a tot l'any.

contador