burberry 2018 fashion
Burberry

Burberry va tancar el seu any fiscal 2024 (acabat el 30 de març) guanyant un 34% menys, fins als 418 milions de lliures, en "un context de desacceleració de la demanda de luxe".

Per part seva, les vendes van caure un 4%, amb una facturació de 2.968 milions de lliures. "Els nostres resultats financers de l'any fiscal 24 van estar per sota de les nostres expectatives originals".

Així ho ha reconegut el director executiu de la companyia, Jonathan Akeroyd. Tot i això, assegura que han "aconseguit un bon progrés en reenfocar la nostra imatge de marca, evolucionar el nostre producte i enfortir la distribució al mateix temps que oferim millores operatives".

"Estem utilitzant el que hem après durant l'any passat per perfeccionar el nostre enfocament, mentre ens adaptem a l'entorn extern. Seguim confiant en la nostra estratègia per fer realitat el potencial de Burberry com a marca de luxe britànica moderna i en la nostra capacitat per afrontar amb èxit aquest període", ha afegit.

D'altra banda, Burberry ha proposat un dividend per a tot l'any de 61 penics.

De cara a les previsions dels propers mesos, la companyia espera que els ingressos majoristes cauran al voltant d'un 25% al primer semestre.

"Ara esperem un vent en contra canviari d'aproximadament 30 milions de lliures esterlines per als ingressos i aproximadament 20 milions de lliures esterlines per al benefici operatiu ajustat a l'any fiscal 2025", diuen.

Els analistes de Third Bridge comenten que Burberry es troba entre les marques que s'han vist afectades per la desacceleració observada a tota la indústria del luxe. Creuen que la companyia "està lluitant per definir clarament i elevar la seva identitat de marca, cosa que genera missatges confusos i un creixement deficient de les vendes".

contador