chinacbbolsaestrecho1

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat en verd aquest dilluns, en espera de les grans referències macroeconòmiques que es coneixeran a finals de la setmana, com les xifres d'atur, producció industrial i vendes al detall del Japó, o el PMI manufacturer de la Xina.

Aquest dilluns, precisament, al gegant asiàtic s'han conegut les xifres de guanys industrials, que han augmentat un 4,3% als primers quatre mesos de l'any, fins als 2,09 bilions de iuans (288.600 milions de dòlars), segons han mostra les dades de l'Oficina Nacional d'Estadístiques xinesa.

Després de conèixer aquestes xifres, l'índex de referència CSI 300 de la Xina continental ha pujat un 0,78%, mentre que l'índex Hang Seng de Hong Kong ha guanyat un 1,41%.

Per part seva, el Nikkei 225 del Japó ha avançat un 0,66% fins als 38.900,02 punts, mentre que el Topix ha pujat un 0,87% i ha acabat als 2.766,36 punts. Al país nipó aquest dilluns ha parlat Kazuo Ueda, el governador del Banc del Japó (BoJ, per les sigles en anglès), que ha comentat que el banc "procedirà amb cautela amb els marcs de metes d'inflació".

En un seminari sobre banca central organitzat pel BoJ, Ueda ha dit que estimar la taxa d'interès neutral al Japó és un desafiament, ja que el país ha tingut taxes d'interès a curt termini properes a zero durant 30 anys. "L'absència de moviments significatius a les taxes d'interès planteja un obstacle considerable a l'hora d'avaluar la resposta de l'economia als canvis a les taxes d'interès", ha remarcat.

Per part seva, el vicegovernador del Banc del Japó, Shinichi Uchida, ha participat en una conferència copatrocinada pel mateix BoJ, i ha afirmat que "si bé encara tenim un gran desafiament per ancorar les expectatives d'inflació al 2%, el final de la nostra batalla contra la deflació està a la vista”.

Tal com ha assenyalat, "tornarem a un marc de política monetària convencional, apuntant a un objectiu d'estabilitat de preus del 2% mitjançant ajustaments de la taxa de política a curt termini, cosa que significa que hem superat el límit inferior del 0%".

El Kospi de Corea del Sud ha guanyat un 1,32% i ha tancat als 2.722,99 punts, mentre que el Kosdaq de petita capitalització ha pujat un 1,02% fins als 847,99. L'S&P/ASX 200 australià, per part seva, ha sumat un 0,79%, trencant la ratxa de quatre dies de pèrdues que ha registrat, i ha acabat als 7.788,3 punts.

REUNIÓ TRILATERAL

Aquest dilluns, a més, els inversors estan molt atents a la reunió trilateral que se celebra entre la Xina, el Japó i Corea del Sud. És la primera trobada d'aquest tipus que se celebra en més de quatre anys, i amb la qual Pequín intenta contrarestar les pressions dels Estats Units treballant estretament amb Tòquio i Seül, dos aliats importants dels EUA a la regió d'Àsia-Pacífic.

La veritat és que no s'espera cap anunci important després de la reunió, però els observadors diuen que simplement el fet que es reprenguin les converses de més alt nivell entre els tres veïns del nord-est d'Àsia és un bon senyal i suggereix que tenen la intenció millorar les relacions.

Noticias relacionadas

contador