ep archivo   instalaciones de tubacex
TUBACEX - Archivo

Tubacex ha informat aquest dilluns que Mubadala Investment Company (Mubadala) ha comprat el 49% del seu negoci de solucions tubulars per a l'exploració i la producció de gas i petroli (OCTG) per 150 milions de dòlars (uns 138 milions d'euros) més l'import corresponent a la inversió a la planta per a l'acabat i operacions de roscat de tubs CRA OCTG que Tubacex està construint a Abu Dabi.

  • 3,290€
  • -1,05%

En un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Tubacex ha dit que no preveu cap impacte significatiu al compte de resultats derivat d'aquesta operació.

La incorporació de socis estratègics que accelerin el negoci i creixement de Tubacex és un dels objectius del pla estratègic NT2 presentat al mes de novembre passat, pla que preveu assolir el 2027 un EBITDA de més de 200 milions d'euros i una facturació d'entre 1.200-1.400 milions d'euros.

Tubacex remarca que, mitjançant aquesta operació, consolida a llarg termini el seu lideratge al mercat mundial de CRA OCTG, centrat en solucions tubulars per a l'extracció de gas com a energia de transició.

El grup consolida la seva presència estratègica als Unió dels Emirats Àrabs, on, fruit del mega contracte comercial signat amb el principal operador energètic de l'Emirat, construeix una planta per a l'acabat i les operacions de roscat de tubs CRA OCTG. Aquesta planta serà la tercera del grup a la regió. Alhora, aquesta operació dinamitzarà l'activitat de les plantes del grup, incloent-hi les ubicades al País Basc, i podria suposar noves inversions en aquestes instal·lacions, ha dit al comunicat.

El tancament de la transacció està pendent de l'obtenció de les aprovacions habituals en aquest tipus d'operacions, incloent-hi la corresponent a les autoritats de defensa de la competència.

NOTÍCIA POSITIVA

Segons els experts de Bankinter, es tracta d'una "notícia positiva, que s'enclava dins del Pla Estratègic 2027 presentat al mes de novembre passat".

A més, comenten que "Tubacex busca socis estratègics per accelerar el negoci i el creixement, a fi d'assolir el 2027 un EBITDA superior a 200 milions d'euros i unes vendes al rang 1.200-1.400 milions d'euros".

Noticias relacionadas

contador