ep archivo   squirrel media
SQUIRREL - Archivo

Squirrel Media ha anunciat la compra d'Iki Group per duplicar el volum de negoci i convertir la vertical de publicitat en el líder del mercat independent espanyol, segons ha explicat en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 1,720€
  • 1,18%

"Des d'un punt de vista industrial, aquesta adquisició posiciona Squirrel Media com el principal grup publicitari independent espanyol en termes de volum de negoci, amb una facturació que aquest any superarà -només a Espanya- els 140 milions d'euros, emergint, addicionalment com la setena gran realitat global en aquesta segmentació”, ha afegit l'empresa.

Segons Squirrel, es tracta de l'operació "més important a la indústria publicitària espanyola en l'última dècada i suposa la integració de la principal agència independent al mercat espanyol dins de l'àrea de Publicitat de Grup Squirrel, que es converteix així en el líder indiscutible del mercat independent espanyol (on ja opera amb Best Option Media: BOM i Squirrel Global Media: SGM)".

Aquesta integració reflecteix l'aposta de Squirrel Media per la innovació i el lideratge dins de l'àrea de negoci de Publicitat, duplica la xifra de facturació actual consolidada del Grup i optimitza els fonamentals existents gràcies a les múltiples sinergies que sorgeixen de la unió de les capacitats dels dos grups, a l'àmbit de la tecnologia, la transformació digital i els mitjans, compartint i enfortint unitats de servei i reforçant la competitivitat de la seva oferta de serveis i productes”, ha indicat la companyia.

Squirrel ha destacat "la permanència dels seus fundadors: Jordi Calvet i Manel Urquijo, de reconegut i constatat prestigi, que romandran -juntament amb la resta de l'estructura, més de 130 treballadors- aportant la seva dilatada experiència, bona feina i saber-fer".

"L'objectiu principal d'aquesta integració -liderant el mercat espanyol independent- és consolidar i augmentar la ja notable presència de Squirrel Media a l'àmbit de la Publicitat, complementant la seva robusta oferta amb el lideratge, la creativitat i la innovació que caracteritzen Iki Group".

Squirrell ha remarcat que "Iki gaudeix de la confiança de més de 100 clients a Espanya, marques consolidades i icòniques que pertanyen a tots els sectors: bellesa, automoció, finances, moda, retail, comunicacions, viatges, educació, empreses emergents, fundacions/ ONG".

Des d'un punt de vista financer, Squirrel ha subratllat que "les companyies adquirides han llançat un tancament consolidat auditat al passat exercici 2023 d'uns 93 milions d'euros de facturació i un Ebitda d'uns 5,3 milions d'euros".

També ha precisat que "totes les adquisicions descrites seran finançades majoritàriament amb fons propis de la companyia, preveient-se -si és el cas- finançar fins a un màxim del 30% de l'operació".

Squirrel "ha decidit en aquests moments, no facilitar el preu d'aquesta operació, per no influir en les diverses operacions corporatives que s'estan negociant actualment".

contador