ep archivo   logo de banco santander 20240417102503
BANCO SANTANDER - Archivo

Banc Santander ha comunicat un ciberatac que ha afectat clients i treballadors a Xile, Espanya i Uruguai.

  • 4,762€
  • 0,04%

"Grup Santander ha tingut recentment coneixement d'un accés no autoritzat a una base de dades de l'entitat allotjada en un proveïdor. El banc va implementar immediatament mesures per gestionar l'incident, com ara el bloqueig de l'accés a la base de dades i un reforç de la prevenció contra el frau per protegir els clients", ha explicat en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"Després de la investigació duta a terme, podem confirmar que s'ha accedit a informació de clients de Santander Xile, Espanya i Uruguai, i de tots els treballadors i alguns extreballadors del grup. A la resta de mercats i negocis de l'entitat no hi ha dades de clients afectades", ha assenyalat l'entitat.

"A la base de dades no hi ha informació transaccional ni credencials d'accés o contrasenyes de banca per internet que permetin operar amb el banc. Les operacions i els sistemes de Santander no estan afectats i els clients poden continuar operant amb seguretat", ha precisat banc.

"Lamentem la situació i estem informant proactivament els clients i treballadors directament afectats. Hem notificat oportunament a reguladors i forces de seguretat, i continuarem col·laborant-hi", ha conclòs el comunicat.

contador