ep archivo   edificio de faes farma
FAES FARMA - Archivo

El grup Faes Farma ha anunciat aquest divendres un increment del benefici net dels tres primers mesos de l'any del 10% respecte al mateix període del 2023, fins als 30,4 milions d'euros. El total d'ingressos puja fins als 139,4 milions, un 7% més que durant el mateix període de l'any passat.

  • 3,500€
  • 0,43%

La companyia ha explicat que l'exercici de l'àrea de Faes a Espanya i dels mercats internacionals, especialment a la nova regió de l'Orient Mitjà i Àfrica (OMA), justifica l'evolució positiva i el doble dígit tant en el benefici com a l'EBITDA (se situa en 41 milions, un 10% més).

L'àrea d'Espanya arriba als 59 milions d'euros després d'un creixement del 9%. Els mercats internacionals, que representen gairebé el 58% del negoci de la companyia, creixen un 6%, fins als 80,4 milions.

PREVISIONS

Faes Farma preveu tancar el 2024 amb un increment dels ingressos d'entre el 6 i el 8% i de l'EBITDA entre el 3 i el 5%, impulsat pel creixement en doble dígit a les regions de Latam i OMA i a les llicències de calcifediol i mesalazina, a més per l'exercici per sobre de la mitjana del mercat de Visita Mèdica i de Healthcare i Consumer a Espanya.

La companyia té previst per a aquest any un increment de despeses més fort relacionat amb l'activitat en investigació, producció, labor comercial i inflació salarial.

ÀREES DE NEGOCI

La Divisió de Farma es consolida com el negoci principal del grup i, amb 126,5 milions d'euros, representa gairebé el 91% dels ingressos totals, enfront dels gairebé 13 milions d'euros de FARM Faes, el negoci de Nutrició i Salut Animal.

Dins de la Divisió de Farma, destaquen les vendes a Espanya, amb un increment del 14%, fins als 47,4 milions d'euros, per un creixement generalitzat dels diferents productes, destacant els relacionats amb patologies respiratòries i digestives. Per part seva, el negoci internacional (sense llicències) puja un 9%, fins als 44 milions d'euros, principalment per l'impuls de la regió de l'Orient Mitjà i Àfrica (42%), després de l'adquisició fa un any de la companyia Novosci (ara Faes Farma Gulf), i per les filials d'Europa (7%). En tercer lloc, Faes esmenta el "bon exercici general" de les llicències del grup, que superen els 35 milions d'euros.

Les tres principals molècules sumen 58,3 milions d'euros, un 46% dels ingressos de la Divisió de Farma i el 41,8% sobre el total d'ingressos del grup, tenint en compte totes les àrees de negoci on són presents. A calcifediol (+6%) lidera el creixement a les filials Latam, on se n'han duplicat les vendes respecte al mateix trimestre del 2023, seguit de bilastina (+5%) per les presentacions noves oftàlmica i bucodispersable i per l'exercici internacional del producte original i mesalazina (+4%) per la bona evolució als mercats internacionals.

Per part seva, Farm Faes, la Divisió de Nutrició i Salut Animal, ha finalitzat el primer trimestre amb 12,9 milions d'euros, amb un descens del 5% a causa dels "diferents reptes del mercat", com la falta de garrins, situació que està prevista que millori al llarg de l'any per les mesures adoptades des del sector, ha dit la companyia.

Noticias relacionadas

contador