ep archivo   fachada de la sede de colonial a 9 de noviembre de 2023 en barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Immobiliària Colonial és aquest dimarts un dels valors de l'IBEX que més pugen (+3,18%, 6,01 euros) després de publicar ahir, després del tancament, uns resultats que els analistes qualifiquen de "sòlids".

  • 6,265€
  • -2,26%

La socimi va comunicar un benefici net de 54,5 milions al primer trimestre, xifra que suposa un 96% més, i va destacar el sòlid creixement de les rendes en tots els segments gràcies al posicionament prime de la cartera.

Jefferies posa èmfasi sobre l'"impressionant" creixement comprable del lloguer del 6% impulsat en gran mesura per un augment del 8% en el lloguer a París. Barclays també destaca els números operatius sòlids a París, que propulsen el creixement de la companyia, mentre que continua desinvertint per reduir-ne el palanquejament.

"Es van reiterar les previsions de benefici per acció per al 2024, però es podrien revisar a mesura que Colonial dugui a terme el seu pla de desinversió de 500 milions", apunta Barclays.

En termes de desinversions, la companyia ha aconseguit vendre actius per valor de 201 milions, xifra que representa un augment de l'11% sobre l'últim GAV. "No obstant, Colonial segueix sent cautelosa, especialment pel que fa al seu deute net", apunta Jefferies.

Des de Renta 4 també destaquen la bona evolució operativa de la immobiliària impulsada per la forta operativa a París. "La cartera d'actius a París de Colonial manté l'ocupació al 100%, elevant l'ocupació total del grup al 97%, després d'una millora destacada d'ocupació a Madrid. Per la seva banda, Barcelona manté una ocupació del 84%, afectada per 3 edificis després de la seva entrada en explotació post-reformes” apunta Javier Díaz, analista de la companyia.

contador