ep bandera europea
GOBIERNO DE NAVARRA

El Producte Interior Brut (PIB) de la zona euro va deixar enrere la recessió i va créixer un 0,3% al primer trimestre, en comparació amb els tres mesos anteriors. Així ho mostren les dades donades a conèixer aquest dimecres per l'oficina d'estadístiques europea (Eurostat), que ha confirmat les estimacions inicials. També ha assenyalat que al conjunt de la Unió Europea (UE) l'avenç de l'economia va ser també del 0,3% entre el gener i el març.

Eurostat recorda que al quart trimestre del 2023 el PIB havia disminuït un 0,1% a la zona de l'euro i s'havia mantingut estable a la UE.

Així mateix, detalla que si es compara amb el mateix trimestre de l'any anterior, llavors el Producte Interior Brut va augmentar un 0,4% tant a la zona euro com a la UE entre gener i març, després del +0,1% de la zona de l'euro i el +0,2% de la UE al trimestre immediatament anterior.

I aquest dimecres l'oficina d'estadístiques europea també ha donat a conèixer dades sobre el creixement d'ocupació tant a la zona euro com al conjunt de la Unió Europea.

En concret, el nombre d'ocupats va augmentar un 0,3% a la zona de l'euro i un 0,2% a la UE al primer trimestre, en comparació amb el trimestre anterior.

Eurostat explica que aquestes "són les mateixes tendències observades que al quart trimestre del 2023".

No obstant això, en comparació amb el mateix trimestre de l'any anterior, l'ocupació va augmentar un 1,0% a la zona de l'euro i un 0,7% a la UE al primer trimestre, després del +1,2% a la zona de l'euro i el +1,0% a la UE dels darrers tres mesos del 2023.

Noticias relacionadas

contador