ep archivo   luis gallego presidente y consejero delegado de iag
IBERIA - Archivo

IAG va registrar unes pèrdues netes de 4 milions d'euros al primer trimestre de l'any enfront de les pèrdues després d'impostos de 87 milions d'euros durant el mateix període del 2023.

IAG

  • 2,067€
  • -0,53%

El hòlding d'aerolínies assenyala que la forta demanda en totes les aerolínies ha impulsat més ingressos, ingressos unitaris positius i, juntament amb els beneficis de la seva transformació, augment del benefici operatiu al primer trimestre del 2024.

El benefici operatiu de la companyia abans d'elements excepcionals es va situar als 68 milions (enfront dels 9 milions d'euros entre el gener i el març del 2023), un increment de 59 milions d'euros.

Els ingressos del període van créixer fins als 6.429 milions, en comparació amb els 5.889 milions del primer trimestre de l'any anterior. Els ingressos de passatgers per quilòmetre disponible (ASK) per al primer trimestre van ser un 4,4% més alts que el primer trimestre del 2023, gràcies al benefici del temps de Setmana Santa i una continuació de la sòlida recuperació del trànsit de lleure, amb una recuperació més lenta del trànsit de negocis, ha explicat la companyia.

Amb vista a l'estiu, IAG s'ha mostrat optimista. "Estem ben posicionats per a l'estiu. L'alta demanda de viatges és una tendència continuada", ha indicat Luis Gallego, CEO d'IAG.

"Les nostres iniciatives de transformació i la demanda més gran, incloent-hi les vacances de Setmana Santa, han brindat un altre conjunt de resultats molt bons amb millores tant en ingressos com en beneficis operatius. El nostre grup es beneficia de la fortalesa dels nostres mercats principals: Atlàntic Nord, Atlàntic Sud i intraeuropeu, i del rendiment de les nostres marques. La inversió en tota l'organització en transformació està proporcionant millores encoratjadores en puntualitat i experiència del client a les nostres aerolínies, ha assenyalat el màxim responsable de la companyia.

IAG ha continuat invertint en els seus mercats principals, amb un creixement de capacitat de passatgers del 7,0% durant aquest primer trimestre davant del primer del 2023.

El hòlding d'aerolínies ha precisat que els costos unitaris sense combustible durant el trimestre van augmentar un 3,7% enfront del primer trimestre del 2023. "Reflexen la inversió planificada per oferir beneficis al client i eficiència operativa, així com l'impacte anualitzat dels acords salarials del 2023, no hi ha canvis en les expectatives per a l'any complet".

El cost unitari del combustible va disminuir un 4,9% respecte al primer trimestre del 2023, vinculat a preus del combustible mitjà efectius més baixos nets de cobertura i els beneficis dels lliuraments d'avions més eficients d'IAG.

El marge operatiu abans d'elements excepcionals per al primer trimestre va ser de l'1,1%.

Pel que fa al balanç, IAG indica que continua enfortint-se, beneficiant-se del "sòlid exercici en guanys i efectiu, així com de l'estacionalitat". Així, el deute net es va reduir durant el trimestre fins als 7.400 milions (el 31 de desembre del 2023: 9.200 milions; el 31 de març del 2023: 8.400 milions).

contador