ep logo de alibaba
ALIBABA GROUP

Alibaba cau més de 5% a Wall Street després de presentar uns resultats del primer trimestre del 2024, quart trimestre fiscal per a la companyia, que no han complert les expectatives del mercat quant a guanys. El gegant xinès del comerç electrònic ha registrat un benefici net atribuïble de 3.270 milions de iuans, un 86% menys que durant el mateix període de l'any anterior.

Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 10,14 iuans (1,40 dòlars), per sota dels 10,27 iuans per títol previstos pels analistes.

En canvi, els ingressos de l'empresa han registrat un creixement del 7%, fins als 221.870 milions de iuans, xifra lleugerament superior als ingressos per vendes esperats de 220.320 milions.

Per segments de negoci, la divisió Taobao i Tmall, que acull el negoci de comerç electrònic d'Alibaba a la Xina, ha experimentat un increment dels ingressos del 4% interanual fins als 93.200 milions de iuans.

Els ingressos per gestió de clients, que són les vendes rebudes de serveis com el màrqueting que l'empresa ven als comerciants a les seves plataformes de comerç electrònic Taobao i Tmall, s'han elevat un 5% interanual, després de mantenir-se estables al trimestre anterior.

El negoci de comerç internacional d'Alibaba ha aconseguit una millora dels ingressos del 45% interanual fins als 27.400 milions de iuans.

La companyia amb seu a Hangzhou ha estat intensificant la seva incursió a l'estranger enmig d'una desacceleració interna, on Alibaba s'ha enfrontat a una competència creixent de jugadors de baix cost com PDD. A principis d'aquest any, el CEO Wu va prometre "revifar" el creixement de l'empresa de comerç electrònic amb més inversions.

I tot això, després que Alibaba hagi enfrontat un 2023 molt difícil, en què va dur a terme la revisió més gran de l'estructura corporativa de la seva història.

Eddie Wu, conseller delegat d'Alibaba, ha explicat que els resultats financers del trimestre es van veure influïts per l'èmfasi de l'empresa a millorar l'experiència de compra dels clients i l'expansió dels negocis minoristes en línia nacionals i internacionals. Tot i això, els menors beneficis han contribuït a la reducció del valor de les accions de l'empresa.

"Els resultats d'aquest trimestre demostren que les nostres estratègies estan funcionant i tornem al creixement", ha afegit Wu.

contador