solariacbtr1

Sessió de molta volatilitat en Solaria. La cotitzada es capgira després de caure amb força durant bona part de la sessió, tot i que continua reafirmant-se en la seva posició de pitjor valor de l'IBEX l'any, amb retallades acumulades el 2024 que ja ronden el 44%. Si ahir es va veure afectada negativament per una rebaixa de valoració d'RBC (en va reduir el preu objectiu fins als 15,50 euros des dels 17,50 euros, en va mantenir la recomanació de sobreponderar), avui l'impacte arriba per una retallada de Bestinver Securities i la decisió de Citi de deixar de cobrir la companyia renovable.

  • 12,560€
  • 9,79%

En el cas de la societat de valors de Bestinver, ha retallat el seu consell de Solaria a mantenir des de comprar. Pel que fa al preu objectiu per a l'empresa, rebaixa dràsticament el rang de valoració fins als 11,0-11,5 euros per acció enfront dels 19,0-20,0 euros per acció previs. Solaria cotitza actualment als 10,5 euros.

"Preveiem un panorama de desenvolupament complicat per a Solaria i en projectem un baix impuls en els guanys"

Bestinver Securities diu que no espera sorpreses en els resultats del primer trimestre que Solaria publicarà el proper 27 de maig, que es veuran negativament impactats pels preus deprimits de l'energia. "Projectem una caiguda del 40% en l'EBITDA, fins als 24 milions d'euros, i una disminució del 73% al benefici net, fins als 7 milions d'euros. No preveiem incorporacions de capacitat durant el primer trimestre del 2024".

Solaria va reduir la seva previsió de capacitat i guanys al febrer (a la presentació de les xifres de l'any fiscal 2023). Bestinver Securities explica que les estimacions de guanys, que tenen en compte els preus més baixos de l'energia i una expansió més moderada, estan per sota dels suggerits per l'empresa. "Pronostiquem un creixement anual compost (CAGR) del 15% en els ingressos fins al 2026, de l'11% en l'EBITDA i del 3% en el benefici net", diuen aquests experts, i avisen: "Esperem més retallades en les previsions del consens".

Tot això els porta a rebaixar-ne la valoració, tal com expliquen. "El nostre model SOTP, que incorpora les projeccions de capacitat de l'empresa i els preus més baixos de l'energia, suggereix una valoració de 14,0 euros per acció (enfront dels 24,5 euros per acció anteriors). El nostre model de valoració ajustat per probabilitat implica un valor d'11,4 euros per acció (enfront dels 19,2 euros als 20,0 euros per acció previs)".

La societat de valors de Bestinver afegeix que Solaria ha tingut un rendiment inferior al dels seus parells a causa de la seva alta exposició al mercat espanyol, i reconeix que la seva nova valoració suggereix un potencial de revaloració "molt limitat".

"Preveiem un panorama de desenvolupament complicat i projectem un baix impuls als guanys a causa dels baixos preus de l'energia i una expansió de capacitat moderada", afirma. "Adoptem una postura cautelosa sobre l'acció", conclou.

Noticias relacionadas

contador