bancos ibex nueva

JP Morgan publica aquest dilluns un informe sobre la banca espanyola després de fer "una gira bancària" per Madrid i reunir-se amb els bancs espanyols i l'Associació Espanyola de Banca (AEB).

  • 4,851€
  • 2,16%
  • 10,985€
  • 4,57%

"El missatge general va ser constructiu, amb els bancs esperant que el marge net d'interessos (NII) es mantingui el 2024-2025, ajudat per una recuperació en els volums de préstecs, grans carteres d'ALCO, augments limitats a la beta de dipòsits i els costos del finançament majorista", afirma JP Morgan.

Tot i això, JP Morgan creu que els bancs espanyols "podrien ser una mica massa optimistes sobre les perspectives de NII per al 2025, ja que el beta de dipòsits és una gran incògnita".

"Les fusions i adquisicions semblen menys probables. Els bancs creuen que el mercat ja està força consolidat"

"Hem assumit a les nostres estimacions que la beta de dipòsits augmentarà més que l'orientació d'un 20-30% dels bancs per al 2024", afirmen aquests experts. "A mesura que les taxes baixin, els nivells d'activitat haurien de millorar, cosa que hauria d'ajudar els volums de préstecs i la línia d'ingressos per comissions, que han estat sota pressió. Les discussions salarials encara estan en curs i la nostra impressió va ser que encara estem lluny d'un acord, ja que les diferències són grans entre els sindicats i els bancs. Tot i això, com més durin les negociacions, millor per als bancs, ja que la inflació està disminuint", precisa JP Morgan.

Així mateix, aquests experts indiquen que no hi ha signes reals de deteriorament de la qualitat dels actius, cosa que és útil per a les perspectives de cost del risc.

Finalment, JP Morgan assenyala que un debat clau a Espanya és la possible introducció d'un matalàs de capital anticíclic (CCyB), que des d'un punt de vista tècnic podria ser difícil de justificar, però alguns dels bancs creuen que es podria introduir i potencialment fixar-se tan alt com l'1%.

"Les posicions de capital són sòlides entre els bancs espanyols, amb excés de capital que s'utilitza per a devolucions de capital o creixement orgànic, mentre que les fusions i adquisicions semblen menys probables. Els bancs creuen que el mercat ja està força consolidat i veuen oportunitats inorgàniques limitades a curt i mitjà termini", conclou JP Morgan.

Noticias relacionadas

contador