foxconn

Hon Hai Technology Group, matriu de Foxconn, el principal fabricant d'iPhone del món, preveu duplicar el benefici net durant al primer trimestre de l'any gràcies a la sòlida demanda de servidors d'intel·ligència artificial (IA).

La companyia taiwanesa ha avançat que espera elevar els seus guanys un 129% interanual després de registrar un feble 2023, durant el qual va obtenir un resultat positiu de 142.100 milions de dòlars taiwanesos, un 0,4% més, a causa de l'amortització de la participació de Sharp.

Al mes d'abril passat, el fabricant més gran de productes electrònics per contracte a nivell mundial va donar a conèixer que els seus ingressos havien caigut un 9,6% entre gener i març, fins als 1,32 milions de dòlars taiwanesos, però que confiava a créixer en línia amb les expectatives del mercat.

En aquest sentit, les vendes d'abril van assolir un rècord en incrementar-se un 14,16% a nivell mensual i un 10,93% interanual, i l'empresa va tornar a remarcar que estimava que els ingressos del segon trimestre es tornessin a impulsar.

De fet, de cara a aquest període, Foxconn apunta que segueix sent "una temporada tradicional de menor activitat" i que els principals productes estan entrant en un període de transició entre "antics i nous".

"Foxconn òbviament està posant molt esforç en els seus servidors d'IA. Els clients objectiu inclouen HP i Dell", ha assenyalat Allen Huang, vicepresident de Mega International Investment Service, en declaracions recollides per Reuters.

Per la seva banda, els analistes de KGI Securities projecten un primer trimestre feble quant a facturació, i que les vendes de servidors al núvol d'IA continuessin experimentant una gran demanda.

Les accions de Foxconn han pujat més del 16% des del començament del 2024, superant amb escreix les del mercat en general. La companyia presentarà els seus resultats complets el proper 14 de maig.

contador