ep banderas de ccoo durante la manifestacion por el dia del trabajador a 1 de mayo de 2024 en madrid
Fernando Sánchez - Europa Press

CCOO ha decidit presentar una denúncia contra Banco Santander per incloure "clàusules abusives i nul·les" a l'annex dels contractes que l'entitat "fa signar" a la pantilla de banca privada.

Al comunicat remès pel sindicat s'explica que "Banc Santander ha decidit de manera unilateral ampliar les obligacions contractuals de la plantilla adscrita al departament de Santander Private Banking, imposant la signatura d'un annex de no competència".

En aquest sentit, des de CCOO remarquen que han detectat irregularitats entre les quals figura "un període de preavís superior als 15 dies establerts com a norma" o en què s'inclouen "compromisos de no concurrència, posteriors a la finalització del contracte, que restringeixen la capacitat de trobar una nova feina".

A més, des de l'organització sindical han posat el focus sobre altres clàusules que consideren que "vulneren el dret de protecció i garantia del règim disciplinari" i en què s'"ignoren els drets de la plantilla en negociar aquestes modificacions a través de la representació legal de les persones" treballadores".

Per això, i "davant la manca de voluntat negociadora de l'empresa amb la representació legal de la plantilla, CCOO passem a l'acció i presentem davant dels jutjats denúncia on instem la nul·litat i l'eliminació d'aquestes clàusules per trobar-les desproporcionades i abusives", remarquen al sindicat.

De la mateixa manera, CCOO ha informat que s'estan rebent cartes a les oficines de Santander Private Banking, amb la mateixa data que les primeres, és a dir, novembre de 2023, i recomanen als treballadors “no signar aquest annex o imprimir-ho per fer-los amb la data actual i amb vaig rebre 'no conforme'", conclouen.

contador