ep archivo   el presidente ejecutivo de fluidra eloi planes en una imagen de archivo
FLUIDRA - CARLOS GARRALAGA - Archivo

Fluidra ha comunicat aquest dimecres una caiguda del benefici atribuït del 10,2% al primer trimestre, fins als 37 milions d'euros des dels 41 milions d'euros del mateix període del 2023. Les vendes de la companyia del període van arribar als 527 milions, que suposa un descens del 4,8% des dels 554 milions de l'any previ. L'EBITDA es va situar als 118 milions, amb una retallada de l'1,9% respecte al primer trimestre del 2023, quan va quedar en 121 milions.

  • 23,860€
  • 0,08%

La companyia dedicada a les piscines i el wellness ha dit que les vendes van complir les expectatives, amb un volum inferior a causa del menor nombre de dies hàbils al trimestre i a l'avançament de la Setmana Santa.

El marge EBITDA es va situar al 22,4% reflectint l'efecte de les vendes més baixes, així com l'expansió del marge brut (289 milions, 54,8% sobre vendes) gràcies al mix geogràfic i de producte i les iniciatives d'estalvi de costos que la companyia ha implementat com a part del seu Programa de Simplificació, segons ha explicat en un comunicat.

El benefici de caixa net va quedar en 59 milions, amb una caiguda de l'1,9% enfront dels 60 milions del primer trimestre del 2023. La companyia ha dit que se segueix centrant en la generació de caixa.

Fluidra ha assenyalat també que la dinàmica regional es manté, amb un trimestre més fort a Amèrica del Nord que a Europa. Ha subratllat igualment que les vendes de Piscina Comercial "continuen creixent amb força".

Sobre el Programa de Simplificació, ha indicat que, després d'aconseguir més de 30 milions d'euros d'estalvi el 2023, ja ha generat 6 milions d'euros al primer trimestre d'aquest any. Per al 2024, s'espera que el Programa aporti 30 milions d'euros més, impulsat principalment per les compres estratègiques globals i les iniciatives de redisseny de productes per generar valor. Entre el 2023 i el 2025, el Programa generarà una millora total de l'EBITDA de 100 milions d'euros, centrant-se en l'expansió dels marges i la reducció dels costos fixos.

MANTÉ LA GUIDANCE PER AL 2024

Fluidra manté la guidance per al 2024. La companyia preveu per a aquest any unes vendes d'entre 2.000 i 2.150 milions d'euros, un EBITDA d'entre 440 i 490 milions d'euros i un benefici de caixa net d'entre 1,07 i 1,25 euros per acció.

“Estic satisfet amb els resultats presentats avui. Amb aquest rendiment i l'evolució positiva a l'abril, estem ben situats per complir la nostra guidance. Estem creant un grup estructuralment més fort, ampliant marges i millorant l‟eficiència de forma sostenible. Amb el nostre enfocament centrat en el client, l'oferta de productes innovadors, l'àmplia presència geogràfica i el lideratge en piscines connectades i sostenibles, tenim confiança en el nostre futur i la capacitat per crear valor per als nostres grups d'interès”, ha declarat Eloi Planes, president executiu de Fluidra.

DIVIDEND I CANVIS AL CONSELL

Fluidra ha proposat a la Junta General d'Accionistes la distribució d'un dividend de 0,55 euros per acció amb càrrec als resultats del 2023. Aquesta proposta implica un 50% de payout del benefici de caixa net de 2023. El desemborsament total, supeditat a l'aprovació per part de la Junta General d'Accionistes que se celebrarà avui, pujarà a un màxim de 106 milions d'euros.

Si s'aprova, Fluidra farà un primer pagament de 0,30 euros per acció el 3 de juliol i un altre de 0,25 euros per acció el 3 de desembre de 2024. A més, el Consell d'Administració de Fluidra també ha proposat Olatz Urroz García com a consellera independent i la reelecció d'Esther Berrozpe i Brian McDonald com a consellers independents de la companyia.

QUÈ OPINEN ELS ANALISTES D'AQUESTS COMPTES?

Els experts destaquen que els comptes de Fluidra del primer trimestre compleixen les expectatives. La companyia cau avui de manera destacada, però cal recordar que ahir va pujar a prop d'un 5%.

"Els resultats se situen pràcticament en línia amb les expectatives. Destaquem positivament la millora de marges (brut i EBITDA). La cotització, després de rebotar amb força els dies previs a la presentació de resultats (+12% durant els darrers 10 dies), es troba pràcticament als nivells en què estava quan publiquem el nostre últim informe, en el qual explicàvem que no hi havia cap catalitzador a curt termini”, assenyala Eduardo Cabero, analista de Bankinter. El banc té un consell de vendre per a Fluidra, amb un preu objectiu de 21,3 euros.

Jefferies parla d'un inici d'any “positiu en general”. "Ingressos en línia malgrat menys dies de negociació, disminució del 4% orgànicament, amb un creixement millor del que s'esperava a Amèrica del Nord (+1%), compensat per una Europa Meridional més feble (-12%). (. ..) El flux d'efectiu lliure va millorar amb un bon maneig del capital de treball, cosa que va portar a un deute net més baix, encara que el palanquejament segueix en 3,0 vegades per a 2024 sense canvis".

Noticias relacionadas

contador