ep thyssenkrupp 20190822131103
THYSSENKRUPP - Archivo

Thyssenkrupp ha acordat vendre a EP Corporate Group (EPCG) el 20% del negoci siderúrgic. A més, les dues parts negocien l'adquisició d'un 30% més, ja que l'objectiu és formar una empresa conjunta igualitària al 50%. De moment, no s'ha revelat la valoració de la transacció. Les seves accions han pujat aquest divendres un 7,02%.

L'operació està subjecta a l'aprovació de les autoritats pertinents i del Consell de Supervisió de Thyssenkrupp, de manera que s'espera que es tanqui a l'actual any fiscal de la companyia.

Amb l'ampliació de la base d'accionistes i la realineació, Thyssenkrupp Steel Europe es troba al començament d'un procés de diversos anys amb l'objectiu d'aconseguir la independència empresarial plena.

Els elements clau per a la independència de Thyssenkrupp Steel son el pla de negoci sostenible que s'està elaborant actualment, que inclou la planificació d'inversions, i una base de capital que, a més de la construcció d'una planta de reducció directa amb capacitat d'hidrogen, també té en compte altres passos cap a una transformació respectuosa amb el clima en condicions competitives.

"El nostre objectiu és un concepte de futur que condueixi a la independència econòmica i a l'èxit empresarial de Thyssenkrupp Steel, que compleixi els requisits de protecció del clima, eviti acomiadaments forçosos i sigui àmpliament acceptat. La cooperació amb EPCG demostra la confiança dels dos socis en el futur reeixit del nostre negoci siderúrgic", ha assenyalat Miguel López, president del consell executiu de Thyssenkrupp.

"Junts volem crear una empresa siderúrgica d'alt rendiment, rendible i orientada al futur que redueixi els costos de la descarbonització a un nivell més competitiu i així acceleri la transformació verda de la indústria siderúrgica en el camí cap a la neutralitat de CO2. Per això és indispensable un soci energètic fort com l'EPCG", ha afegit.

Per la seva banda, Daniel Křetínský, director executiu i propietari majoritari d'EPCG, ha assegurat que "arribar a un acord sobre l'adquisició del 20% de participació en Thyssenkrupp Steel Europe és un pas inicial en el camí previst que eventualment conduirà a un salt més gran a l'associació estratègica planificada. EPCG ha navegat amb èxit en les condicions dinàmiques del mercat al sector energètic, sense deixar de mantenir-se financerament fort, en creixement i un proveïdor fiable d'energia i serveis per als nostres clients”.

"Sobre aquesta base, estem convençuts que aquest concepte d'empresa conjunta establirà una posició més resilient per a Thyssenkrupp Steel. Ja que tot el sector siderúrgic europeu patirà una transformació similar a la del sector energètic. Sentim un gran respecte per Thyssenkrupp Steel com un de els pilars tradicionals de l'economia alemanya i ens sentim honrats d'unir forces a l'històric procés de transformació per donar forma a un futur sostenible. Junts farem una contribució important a la descarbonització de la indústria de l'acer", ha dit.

contador