ep archivo   el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete interviene en una junta general 20231207134903
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

La SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials) ha comunicat aquest dimarts que ha superat, amb data del 9 de maig, el llindar del 8% al capital social de Telefónica.

  • 4,378€
  • -0,86%

La setmana passada, concretament el 8 de maig, la companyia va comunicar que n'havia depassat el llindar del 7%, alhora que va confirmar que Carlos Ocaña Orbis serà el seu representant a la companyia com a conseller dominical. Poc després, aquell mateix dia, Telefónica va anunciar la renúncia voluntària de la consellera Carmen García de Andrés, el lloc del qual ha estat ocupat per Ocaña.

La SEPI s'acosta cada cop més, i cada cop més ràpid, a l'objectiu d'aconseguir el 10% de Telefónica.

Des que stc Group, principal operador saudita, va comprar, a principis de setembre, una participació del 9,9% en Telefónica per un import total de 2.100 milions d'euros, el Govern havia avisat sobre la seva intenció de reforçar la presència del sector públic en la 'teleco'.

L'Executiu sempre ha defensat que Telefónica és "una empresa estratègica per a Espanya pel seu paper a l'àmbit de les telecomunicacions, però també a l'àmbit de la defensa".

La SEPI s'ha consolidat com a segon accionista de Telefónica, només darrere de stc Group. Supera també CriteriaCaixa, el hòlding que gestiona el patrimoni empresarial de la Fundació 'La Caixa', que a principis d'abril va elevar la seva participació en Telefónica fins al 5,007%.

Noticias relacionadas

contador