dl meta platforms facebook instagram whatsapp mark zuckerberg technology tech big tech silicon valley nasdaq logo 20230314
Sharecast graphic / Josh White

La Comissió Europea ha obert un procediment d'infracció contra Meta per investigar si les plataformes Facebook i Instagram violen la llei de contingut en línia sobre riscos per a la seguretat infantil.

  • 466,830$
  • -0,05%

En concret, està investigant si les dues plataformes pertanyents al gegant de les xarxes socials "poden estimular addiccions conductuals en els nens, així com crear els anomenats 'efectes de cau de conill'". Una decisió que sorgeix arran d'una anàlisi de l'informe d'avaluació de riscos proporcionat per Meta el setembre del 2023.

Com asseguren en un document, la Comissió Europea tractarà la investigació “com una qüestió prioritària”.

"No estem convençuts que hagi fet prou per complir les obligacions de la llei de serveis digitals per reduir els riscos dels efectes negatius per a la salut física i mental dels joves europeus a les seves plataformes Facebook i Instagram", ha expressat el comissari europeu de Mercat Interior, Thierry Breton.

Des que es posés en marxa la llei de Serveis Digitals del bloc, Meta i altres gegants tecnològics nord-americans s'han trobat cada cop més al centre d'atenció. Aquestes empreses poden rebre multes de fins al 6% dels ingressos anuals globals per infraccions.

contador