ep archivo   vista de la sede de telefonica a 28 de noviembre de 2023 en madrid espana telefonica ha
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Telefónica ha presentat uns resultats que s'han situat per sobre de les previsions. Què n'opinen els analistes? "Superen lleugerament les expectatives i estan en línia amb els objectius de l'any".

  • 4,155€
  • 0,36%

Així ho expressen a Bankinter: "Els resultats compleixen els objectius del Pla Estratègic 2023/2026 presentat al novembre. Aquest presenta uns objectius de creixement del negoci típic moderats, però el pic de l'esforç inversor queda enrere i permet una acceleració de la generació de flux de caixa lliure".

Per a ells, això "reforça el compromís d'un dividend de 0,30 euros anual durant el període (rendibilitat del 7,0%), mantenint el nivell d'endeutament estable o lleugerament a la baixa, cosa que redueix el risc de retallada de la valoració creditici".

Sobre els comptes, comenten que el negoci subjacent "mostra solidesa", però obté flux de caixa lliure negatiu al·legant motius d'estacionalitat, tot i que el grup manté l'objectiu d'un creixement del 10% durant l'any. Els ingressos creixen "en un entorn competitiu relativament estable als seus principals mercats, amb l'excepció de cert esforç promocional a Alemanya i el Regne Unit, que es compensen amb l'elevació de tarifes a Espanya".

Telefónica "segueix defensant el seu posicionament al segment elevat del mercat, evitant la competència més gran al segment de baix cost. La progressió en aquest mercat, que representa el 31% dels ingressos i el 35% de l'OIBDA, reflectirà durant els propers trimestres els estalvis per la reducció de plantilla a Espanya (-12%) que van començar al març", diuen.

En aquest cas, la seva recomanació és de compra.

Per part seva, a Renta 4 consideren que "el principal catalitzador seguirà sent l'augment de la participació de la SEPI". El 3 de maig ja era titular del 7,08% del capital i la seva intenció és elevar-la fins al 10%. "Creiem que continuarà construint la seva participació mitjançant compres al mercat", afegeixen.

Dels comptes del primer trimestre de la companyia destaquen que "han superat lleument les previsions a les principals magnituds operatives i han superat àmpliament les del consens en termes de resultat net, si bé ha quedat per sota de les nostres". Els resultats han estat millors del que estava previst al Brasil, Alemanya i Espanya, mentre que a Hispanoamèrica "l'evolució continua incomplint amb les previsions".

Comenten que les xifres compleixen la seva previsió de generació de caixa operativa, encara que després de lloguers va quedar per sota del previst.

Pel que fa a la guia per a tot el 2024, opinen que "està molt alineada amb l'evolució prevista del grup fins al 2026 anunciada al Dia de l'Inversor" que la companyia va celebrar al novembre de l'any passat.

Així, a Renta 4 fixen un preu objectiu sobre Telefónica als 4,6 euros, amb una recomanació de sobreponderar.

Noticias relacionadas

contador