ep el ministro de economia comercio y empresa carlos cuerpo 20240429104403
Eduardo Parra - Europa Press

El ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, ha demanat "prudència" davant d'una possible fusió entre BBVA i Banc Sabadell i ha destacat la importància que el sector mantingui "una situació competitiva" si l'operació surt endavant.

En declaracions a l'agència Efe, Cuerpo ha ressaltat que cal veure si aquestes negociacions "fructifiquen o no" i com s'acaba "aquesta possible operació".

En aquest sentit, cal destacar que BBVA ha confirmat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que vol fusionar-se amb Banc Sabadell, entitat amb què ja va mantenir converses el 2020 per a una operació corporativa, que finalment no van fructificar per desacords a la valoració de Sabadell.

Per això, el titular d'Economia ha insistit que "no només cal fonamentar i fomentar que el sector continuï tenint aquests bons nivells de rendibilitat i de solvència", sinó que és "important" que el sector financer tingui "una situació competitiva" .

En aquest sentit, ha posat en alça el paper de la Comissió Nacional del Mercat i de la Competència (CNMC), que "vetllarà perquè això sigui així".

De moment, no se sap com planeja BBVA articular la transacció, tot i que la referència a una fusió indica que pot plantejar una operació mitjançant intercanvi d'accions. Tot i això, això és tan sols una possibilitat no confirmada, tot i que Sky News ha publicat que BBVA ha contractat JP Morgan i UBS per avaluar "una possible oferta total en accions".

D'aquesta manera, BBVA aprofitaria que els seus títols son a màxims històrics (recentment van superar els 11 euros), mentre que els de Sabadell encara son molt lluny dels seus màxims del 2007, abans de l'esclat de la crisi financera.

Noticias relacionadas

contador