ep archivo   el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete en el tradicional toque de
TELEFÓNICA - Archivo

CriteriaCaixa preveu duplicar la seva participació en Telefónica fins al 10% del capital des de l'actual 5%, segons publica El Confidencial aquest dimarts.

  • 4,339€
  • 1,26%

Quan va assolir el 5% al mes d'abril passat, Criteria ja va assenyalar que "la seva participació en Telefónica té caràcter estratègic i de llarg termini. En aquest sentit, el seu principal objectiu és dotar l'operadora de telecomunicacions, que és una companyia essencial tant per al país com per al sector a nivell internacional, de la major estabilitat accionarial”.

A hores d'ara, CaixaBank, banc controlat per La Caixa, ostenta una participació del 2,5% en Telefónica, percentatge que podria ser traspassat a Criteria dins d'aquest objectiu d'assolir-ne el 10%.

Els experts de Banc Sabadell consideren que "si es confirma, la notícia és positiva, ja que les compres associades podrien donar durant els propers mesos cert suport al valor, ara que la SEPI acaba d'anunciar que ha culminat l'operació de compra del 10% del capital".

Tot i que afegeixen que el seu impacte és "limitat", perquè "no es detallen els terminis ni quan començarien les compres".

Els analistes de Bankinter afegeixen que "si es confirma, la notícia dotaria Telefónica de més estabilitat accionarial després de l'entrada de la SEPI i de l'operador de telecomunicacions públic saudita STC, que va adquirir un 9,9% de Telefónica al setembre 2023 i que està pendent de autorització del govern espanyol".

Segons la seva opinió, "és previsible que la compra d'un nou paquet d'accions tingui un impacte al mercat, encara que aquest seria moderat si l'augment de la participació de CriteriaCaixa es realitza mitjançant la compra del 2,5% del capital a les mans de CaixaBank i només el 2,5% restant al mercat”.

contador