ep paneles solares de solaria
SOLARIA

Solaria ha comunicat aquest dijous la creació de la companyia Solaria Data Centers.

  • 12,560€
  • 9,79%

Segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquesta companyia desenvoluparà la nova activitat de subministrament d'energia a centres de processament de dades (CPDs).

En aquest sentit, Solaria ha anunciat que ha obtingut confirmació de Red Eléctrica d'Espanya sobre la viabilitat de l'accés i la connexió per a subministrament de demanda per un total de 155 MW per a centres de processament de dades.

Els centres de processament de dades requereixen una gran quantitat d'energia per operar servidors i sistemes de refrigeració, la qual cosa els converteix en consumidors ideals d'energia renovable. Solaria subministra l'electricitat generada a les seves plantes solars directament a aquests centres, ajudant-los a reduir la seva dependència de fonts d'energia fòssil i disminuir-ne l'empremta de carboni.

En aquest sentit, Solaria destaca que els preus accessibles d'electricitat que proporcionen les energies renovables al mercat ibèric "suposen una oportunitat única per accelerar i intensificar la transició digital a Espanya".

INTENTA SEGUIR PUJANT

Solaria puja a borsa aquest dijous després de la convulsa situació viscuda a les últimes jornades. Després de caure divendres passat un 3,4%, dilluns va tornar a tancar en vermell i dimarts va baixar de forma voluminosa per una rebaixa de valoració d'RBC. Ahir, la companyia va viure una jornada molt volàtil que va estar dominada, en una primera part, clarament per les vendes per una baixada de valoració molt acusada de Bestinver Securities. Tot i això, a la segona part de la sessió es va recuperar i, no només això, sinó que va acabar el dia amb alces del 4,25%.

Hi ha certs dubtes al voltant de la companyia. Bestinver Securities diu al seu informe que els resultats que Solaria publicarà aquest proper dilluns es veuran negativament impactats pels preus deprimits de l'energia. "Projectem una caiguda del 40% en l'EBITDA, fins als 24 milions d'euros, i una disminució del 73% al benefici net, fins als 7 milions d'euros. No preveiem incorporacions de capacitat durant el primer trimestre del 2024".

També indica que les estimacions estan per sota de les de l'empresa i adverteix de més retallades de previsions del consens.

Amb tot, estableix un nou rang de valoració d'11,0 a 11,5 euros per acció (enfront dels 19,0 als 20,0 euros per acció previs).

Noticias relacionadas

contador