ep enel
ENEL

Enel ha informat aquest divendres que la seva filial Enel Perú, controlada a través de la societat cotitzada xilena Enel Américas, ha finalitzat la venda de la totalitat de les participacions accionarials que mantenia a les empreses de generació elèctrica Enel Generación Perú i Companyia Energètica Veracruz a Niagara Energy, societat peruana controlada pel fons d'inversió global Actis.

  • -
  • -
  • 91,110$
  • 0,67%

"La transacció s'ha tancat després del compliment de les condicions suspensives establertes al contracte de compravenda, anunciat el 22 de novembre passat, incloent-hi l'autorització de l'autoritat de Defensa de la Competència competent al Perú", detalla l'empresa en un comunicat.

La contraprestació total puja a uns 1.300 milions de dòlars nord-americans (aproximadament 1.200 milions d'euros), incloent-hi els ajustaments habituals en aquest tipus d'operacions, tal com s'estableix al contracte de compravenda. El valor d'empresa global relatiu al 100% dels actius alienats és d'uns 2.100 milions de dòlars nord-americans (uns 2.000 milions d'euros).

En concret, Enel Perú ha venut a Niagara Energy les participacions accionarials que posseïa al capital social d'Enel Generación Perú (equivalent aproximadament al 86,95%), en el marc d'una oferta pública d'adquisició total llançada per Niagara Energy, i també les que posseïa en el capital social de Companyia Energètica Veracruz (equivalent al 100%).

La matriu d'Endesa destaca que la transacció va generar una reducció del deute net consolidat del grup d'aproximadament 1.200 milions d'euros el 2024, que se sumen als aproximadament 400 milions d'euros reconeguts el 2023 a causa principalment de la reclassificació com a “mantinguts per a la venda" dels actius i passius relacionats a les activitats de generació peruanes. Així mateix, l'operació ha generat un impacte positiu en el resultat net reportat del grup el 2024, d'aproximadament 7 milions d'euros.

"La venda, prevista al Pla Estratègic 2024-2026, respon a l'objectiu de garantir al Grup una estructura financera sòlida i sostenible, així com incrementar la participació de capital invertit en les geografies en què el Grup ha centrat el seu Pla Estratègic", sentencia la companyia.

contador