ep archivo   un edificio de naturgy
Europa Press - Archivo

CriteriaCaixa i Taqa llançaran la seva OPA sobre Naturgy a 27 euros per acció de manera imminent, segons informa aquest dimarts El Confidencial.

  • 24,700€
  • 0,08%

El braç inversor de La Caixa, que ja controla a prop del 27% del capital de Naturgy, i la companyia energètica dels Unió dels Emirats Àrabs, ja han acordat el preu amb els dos grans fons d'inversió que volen vendre (GIP i CVC) i que controlen de manera conjunta el 41% del capital.

L'operació, que compta amb el suport del Govern espanyol, es troba en fase molt avançada i està pendent dels últims serrells. CriteriaCaixa està negociant un crèdit de 2.000 milions d'euros amb Société Générale per fer front a la transacció, que a la pràctica estarà destinada a un 54% del capital, aproximadament.

Això és així perquè al 26,7% que ja controla CriteriaCaixa cal sumar-hi un altre 15% en poder del fons australià IMF, i un altre 4,1% que en controla el grup algerià Sonatrach, principal subministrador de gas de Naturgy. I s'espera que no venguin les participacions.

L'acord entre CriteriaCaixa i Taqa preveu que les dues entitats controlin entre el 35% i el 40% del capital, en funció de l'acceptació final dels minoristes i que nomenin 4 consellers. Està previst que Francisco Reynés es mantingui com a president executiu.

contador