acciona energia peru
Acciona Energía.

Acciona Energía negocia la venda d'actius eòlics valorats en 500 milions d'euros i ha rebotat un 2,72% a la borsa aquest divendres.

  • 22,180€
  • 0,36%

Segons han publicat diversos mitjans, Naturgy, Engie, China Three Gorges (CTG) i Exus Partners han presentat ofertes indicatives per una cartera de 680MW eòlics i solars que va treure al mercat a finals del 2023.

La cartera consisteix en 16 projectes eòlics regulats amb una potència eòlica de 308 MW. A més, als terrenys es poden desenvolupar 272MW addicionals d'energia fotovoltaica mitjançant hibridació.

Segons els experts de Bankinter, que aconsellen comprar, amb un preu objectiu de 23,20 euros per acció, es tracta de "bones notícies", ja que "aquesta desinversió forma part d'un pla de venda d'actius que el grup realitza amb dos objectius".

"D'una banda", afegeixen, "poder conservar el grau d'inversió de les agències de rating. De l'altra, cristal·litzar valor en els actius més madurs i poder obtenir recursos per invertir en els nous projectes".

Segons la seva valoració, "l'entorn de preus de l'electricitat és més feble del previst i això està afectant negativament l'acció a les últimes setmanes, però veiem valor a aquests nivells i possibles millores durant els propers mesos".

En aquest sentit, comenten que "els preus forward de l'electricitat per al 2025 apunten a una recuperació clara (al voltant de 50/60€/MWh). A més, la retallada de tipus del BCE beneficiarà les companyies amb forts plans d'inversió i alt endeutament com Acciona Energía. Aquesta retallada de tipus podria arribar tan aviat com el juny. Finalment, aquestes vendes d'actius podrien aflorar el valor de la cartera de renovables".

contador