ep archivo   paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 11 de enero de 2024 en madrid espana
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

Després de perdre un 2,7% a l'acumulat de la setmana passada, l'IBEX tanca amb pujades moderades aquest dilluns (+0,58%, 10.917), en línia amb la resta de borses europees (l'FTSE 100 ha estat tancat per festiu). Indra, que ha tornat a disparar-se de nou en una jornada de resultats. També ha pujat amb força més d'un 7% Grifols, que ha anunciat que ja té gairebé totes les autoritzacions per a la venda del 20% d'SRAAS i que preveu tancar l'operació al juny. Ho ha fet igualment bé Rovi (+1,9%) entre especulacions sobre la possible venda d'una participació o la totalitat de la divisió de fabricació a tercers. Al costat de les retallades, Cellnex i BBVA es troben entre els pitjors, encara que amb caigudes poc significatives. El mercat està pendent que Sabadell (+0,24%) es pronunciï de manera imminent sobre l'oferta de fusió per absorció de BBVA.

  • 11.327,700
  • 0,25%

RESULTATS, MACRO, BOE...

Aquesta serà una altra setmana marcada pels resultats empresarials. Es coneixeran els comptes de companyies tan importants com Telefónica, Endesa, Fluidra, Ferrovial... al llarg de les properes cinc jornades.

A més a més, al pla macro, la cita més rellevant serà la decisió de tipus del Banc d'Anglaterra (BoE) de dijous. Quatre bancs centrals es reuneixen aquesta setmana: Austràlia (dimarts), Brasil i Suècia (dimecres) i Anglaterra (dijous). ING va dir en una nota la setmana passada que la reunió de l'RBA és "digna d'observar-se de prop". Bankinter afegeix que el Riksbank de Suècia podria començar a abaixar els tipus primer primer cop.

Aquest dilluns s'han publicat els PMI del sector serveis i compostos d'abril de les economies principals. A la Xina, el PMI serveis de Caixin va caure lleument fins als 52,5 des dels 52,7, en línia amb el que estava previst.

L'INCOMBUSTIBLE BUFFETT

A la reunió anual d'accionistes de Berkshire Hathaway aquest dissabte, el famós inversor multimilionari Warren Buffett va respondre a multitud de preguntes. Això, en una trobada que no va comptar amb el seu company de tota la vida, Charlie Munger, que va morir l'any passat. El mateix Buffett va fer broma sobre la seva pròpia mortalitat i va dir que l'any que ve espera tornar a estar amb els accionistes.

Entre les múltiples preguntes que va respondre, Buffett va explicar per què Berkshire ha venut part de les seves accions d'Apple i va revelar una aposta perdedora a Paramount. El president i CEO de Berkshire també va reflexionar sobre els avenços en la intel·ligència artificial i va elogiar el treball del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, a la direcció de l'economia.

XI A EUROPA

El president xinès Xi Jinping ha iniciat un viatge per tres països europeus, amb el continent dividit sobre com lidiar amb el creixent poder de Pequín i la rivalitat entre els Estats Units i la Xina.

Xi va aterrar aquest diumenge a França, el president del qual vol que Europa tingui més independència econòmica i estratègica d'altres potències mundials. Després, el president xinès es dirigeix a Sèrbia i Hongria, els dos vistos com a amics de la Xina i propers al president rus Vladimir Putin, i receptors d'una inversió xinesa substancial.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia als 1,077 dòlars (+0,17%). El petroli puja un 0,6%. El Brent se situa als 83,43 dòlars i el WTI, als 78,59 dòlars.

L'or avança un 0,99% (2.331 punts) i la plata suma un 3,28% (27,56 dòlars).

El bitcoin es recupera de les últimes caigudes que el van portar per sota dels 60.000 dòlars i puja fins als 64.600 dòlars. L'ethereum avança fins als 3.090 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,5%.

Noticias relacionadas

contador