ep el presidente y consejero delegado de melia hotels international gabriel escarrer
CÍRCULO ECUESTRE

Meliá Hotels espera obtenir un Ebitda no inferior als 525 milions d'euros l'exercici de 2024. Així ho ha avançat el vicepresident i conseller delegat de la societat, Gabriel Escarrer Jaume, durant la celebració de la Junta General d'Accionistes, durant la qual també s'ha aprovat la tornada al dividend quatre anys després.

  • 7,840€
  • 0,00%

"Gràcies als avenços i al nostre pla per culminar la recuperació dels nivells prepandèmia durant aquest any, podem anunciar-los el retorn al repartiment de dividends", ha afirmat.

Concretament, es repartiran 20 milions d'euros, amb un pay-out del 17,5%, i amb una rendibilitat per dividend que "se situa per sobre de la mitjana d'empreses hoteleres a nivell internacional".

Aquest repartiment serà per un import de 0,0935 euros bruts per cada acció de la societat amb dret a percebre'l, l'import màxim a distribuir de 20.603.450 euros bruts es farà efectiu el dia 9 de juliol d'aquest mateix any.

A més, la companyia ha comunicat que preveu reduir la ràtio de deute net per sota de 2,5 vegades. En matèria d'expansió, ha confirmat la meta de signatura de 30 hotels nous, representatiu d'un creixement aproximat de 7.000 habitacions.

El 2023, Meliá va registrar un benefici atribuït de 117,7 milions d'euros, un 6,4% més, mentre que el resultat consolidat va ser de 130 milions d'euros, un 8,3% superior. Els ingressos van créixer un 14,2%, fins als 2.000 milions.

Així mateix, el mes d'abril passat, Banc Santander, a través del seu vehicle d'inversió Moon GC&P Investments, va subscriure una participació representativa del 38,2% al capital social d'Adprotel Strand, filial del Meliá Hotels International, mitjançant una ampliació de capital.

L'operació, que va ser anunciada el 19 de febrer passat, i que té un valor total de 300 milions d'euros, s'ha articulat mitjançant la creació de noves participacions socials tipus B de caràcter preferent al si de la filial, propietària, directa i indirectament, dels establiments hotelers Me London (Londres), Gran Meliá Palau d'Isora (Tenerife) i Meliá Cala Galdana (Menorca), els quals, continuaran sent operats pel Grup Meliá.

La transacció s'emmarca en els objectius estratègics de Meliá, amb què la companyia pretén "mantenir la fortalesa del seu balanç consolidat".

Per anàlisi tècnica, l'hotelera perfora la resistència dels 7,50 euros i confirma el final de la consolidació en què s'ha mogut des de fa més d'un mes.

"Les perspectives tècniques per a les properes setmanes són molt bones i tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient una extensió dels guanys fins als màxims del 2022 que va dibuixar als 8,24 euros", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

Això suposa una revaloració, més o menys, del 7% des dels preus actuals de cotització. "Els bons nivells d'acumulació donen consistència a la tendència alcista actual. No apreciarem un senyal de debilitat mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 6,99 euros", afegeix Nuez.

Noticias relacionadas

contador