ep archivo   activo de arima real estate
ÁRIMA - Archivo

La socimi JSS Real Estate (cotitzada a BME Growth) ha llançat una OPA sobre la socimi Árima Real Estate (cotitzada del Mercat Continu) a 8,61 euros per títol. L'oferta s'adreça a la totalitat de les accions en què es divideix el capital social d'Árima, és a dir, 28.429.376 accions. Per tant, l'import total màxim a desemborsar per JSS Real Estate Socimi és de 244.776.927,36 euros.

  • 8,300€
  • 0,00%

Segons la documentació remesa aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Árima s'ha compromès a no acceptar l'oferta respecte a 2.446.435 accions (representatives d'un 8,605% del capital) que manté en autocartera i proposar la Junta General la seva amortització amb caràcter previ a la liquidació de l'oferta. En conseqüència, una vegada formalitzada aquesta amortització, l'OPA es dirigiria a la totalitat de les accions restants en circulació, és a dir, 25.982.941 accions, representatives d'un 91,395% del capital social actual. L'import total a desemborsar és de 223.713.122,01 euros després de l'amortització de les accions en autocartera.

El preu ofert per JSS Real Estate suposa una prima aproximada del 38,87% sobre el preu de cotització de les accions d'Árima al tancament de mercat d'aquest dimecres, 15 de maig (va tancar als 6,20 euros, amb una pujada del 2,65%). Implica, a més, una prima del 40,51% sobre el preu de cotització mitjà ponderat durant el mes anterior al 15 de maig (6,128 euros) i del 37,91% sobre el preu de cotització mitjà ponderat durant el període de tres mesos anterior al 15 de maig (6,243 euros).

La decisió de llançar l'OPA va ser presa per JSS Socimi en una reunió del Consell d'Administració celebrada aquest dimecres. La formulació de l'oferta requereix, alhora, l'adopció del corresponent acord per part de la Junta General d'Accionistes. El Consell de JSS ha acordat convocar la Junta per sotmetre l'operació a aprovació. Master Holdco, en la condició d'accionista majoritari de JSS (titular del 97,59% de les accions), ja ha comunicat al Consell d'Administració de JSS el seu compromís irrevocable de votar a favor del corresponent acord d'autorització de l'oferta.

Així mateix, la decisió de formular l'oferta ha estat autoritzada per Master Holdco i per la societat gestora i no vol cap altra aprovació societària.

JSS Socimi ha explicat que té previst finançar el pagament de la contraprestació total de l'oferta amb càrrec als fons procedents d'un augment de capital, amb drets de subscripció preferent o sense, aspecte pendent de determinar i que es comunicarà a l'anunci de convocatòria de Junta que es publicarà a través de la pàgina web de BME Growth.

La proposta relativa a l'augment de capital se sotmetrà a l'aprovació de la Junta General dAccionistes. Master Holdco ja ha comunicat al Consell el seu compromís irrevocable de votar a favor de la proposta esmentada.

CONDICIONS PER A L'EFECTIVITAT DE L'OFERTA

L'oferta està subjecta al compliment de diverses condicions.

En primer lloc, que les declaracions d'acceptació comprenguin, almenys, 14.214.689 accions d'Àrima, representatives del 50% més una acció del seu capital social (12.991.471 accions després de l'amortització de les accions pròpies, representatives del 50% més una acció del capital després de la referida amortització).

En segon lloc, que la Junta de JSS Socimi autoritzi la formulació de l'oferta.

D'altra banda, després de la realització de les comprovacions pertinents, JSS considera que l'OPA no està subjecta a notificació davant de la Comissió Europea ni davant de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.

UNA OPA AMISTOSA

El 16 d'octubre del 2023, JSS Socimi i Árima van subscriure un acord de confidencialitat a fi de protegir la confidencialitat de la informació que Árima pogués posar a disposició de JSS per avaluar una potencial operació de combinació d'ambdues societats.

El 10 de maig de 2024, JSS i Árima van assolir un acord per a la formulació de l'oferta que preveu un 'break-up fee' en virtut del qual Árima s'ha compromès a pagar a JSS una comissió, en concepte de compensació de despeses assumides durant el procés de preparació i formulació de l'oferta, per un import equivalent a l'1% de l'import total de l'oferta, en cas que, una vegada autoritzada per la CNMV, aquesta no prosperés per haver-se presentat i liquidat una oferta competidora.

Aquesta comissió ha estat aprovada expressament pel Consell d'Administració d'Àrima,

El Consell d'Àrima també ha confirmat que l'oferta és amistosa i atractiva per als seus accionistes.

SENSE EXCLUSIÓ DE COTITZACIÓ

JSS Socimi té intenció que les accions d'Árima continuïn cotitzant a les borses de valors espanyoles i no tenen previst promoure o proposar la seva exclusió de negociació. L'oferta no té com a finalitat l'exclusió de cotització de les accions d'Árima, segons la documentació remesa la CNMV aquest dijous.

contador