ep archivo   vista de la sede de telefonica
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) ha assolit una participació superior al 9% al capital de Telefónica i ja frega l'objectiu declarat d'assolir el 10% de l'operadora de telecomunicacions.

  • 4,285€
  • 0,59%

És previsible que l'organisme públic arribi a aquest 10% aquesta mateixa setmana, ja que fa un parell de dies va comunicar que n'havia superat el 8%.

Segons la informació facilitada al regulador nord-americà, la SEPI ja controla el 9,038% del capital de Telefónica, més de 512 milions d'accions, que ha comprat a un preu mitjà de 4,0177 euros, per la qual cosa ha invertit en total 2.060 milions de euros.

El govern espanyol ja ha nomenat un conseller a Telefónica. Es tracta de Carlos Ocaña Orbis, que serà el seu representant a la companyia com a conseller dominical.

A més, el ministre per a la Transformació Digital i Funció Pública, José Luis Escrivá, va comentar fa uns quants dies que la SEPI pot demanar el nomenament d'un segon conseller quan arribi al 10%.

Els moviments del Govern obeeixen a l'entrada al capital de Telefónica del grup saudita STC, recolzat pel govern d'Aràbia Saudita, que ja ha comprat un 5% del capital i espera permís per assolir-hi una participació propera al 10%.

En aliança amb el Govern, CriteriaCaixa, el hòlding inversor de La Caixa, ha aconseguit una participació del 5% en Telefónica i ha reforçat el seu paper al capital com a accionista rellevant i de molt llarg termini.

Noticias relacionadas

contador