dl deutsche bank db banking office financial services trading markets frankfurt germany building logo pb
Sharecast / Sabine Felidae via Pixabay

Deutsche Bank ha caigut amb força a la Borsa de Frankfurt (-8,46%) després d'anunciar que farà una provisió de 1.300 milions d'euros al segon trimestre per fer front a la demanda interposada pels accionistes de Postbank arran de la oferta pública d'adquisició (OPA) llançada per l'entitat alemanya el 2010.

  • 15,856€
  • -1,25%

La decisió arriba després d'una audiència celebrada el 26 d'abril de 2024, en què el Tribunal Regional Superior de Colònia va considerar com a vàlids els arguments dels antics accionistes de Postbank, que creuen que se'ls hauria d'haver pagat un preu més alt en relació amb aquesta adquisició.

"Si bé Deutsche Bank segueix en total desacord amb aquesta avaluació, els comentaris del tribunal influeixen en l'avaluació del banc sobre la probabilitat d'un pagament futur. Això resultarà en la creació d'una provisió per a litigis al segon trimestre del 2024. Aquesta provisió afectarà la rendibilitat i els índexs de capital del Banc per al segon trimestre i l'any complet.

Sobre una base pro forma el 31 de març de 2024, la provisió total reduiria l'índex de capital comú de nivell 1 (CET1) del banc en aproximadament 20 punts bàsics, cosa que resultaria en un índex de capital comú de nivell 1 (CET1) del 13,25%. Sobre la mateixa base, la ràtio d'endeutament el 31 de març del 2024 seria del 4,42%.

"Atesa la complexitat d'aquest cas legal i el curt període de temps transcorregut des de les declaracions del tribunal, la direcció de Deutsche Bank seguirà avaluant els arguments legals i l'impacte potencial als estats financers. La gerència generalment no espera cap impacte significatiu als plans estratègics ni en els objectius financers del banc", ha subratllat la companyia.

Fa anys que Deutsche Bank fa front a una batalla legal per l'adquisició de Postbank, que va realitzar en diverses fases. L'entitat va comprar el 29,95% de Postbank el 2008 a un preu de 57,25 euros per acció i, dos anys després, va llançar una OPA per aconseguir la majoria del rival per 25 euros el títol.

Cal recordar, que el banc ha obtingut un benefici net atribuït al primer trimestre de 1.275 milions, xifra que suposa un augment interanual del 10% des dels 1.158 milions del primer trimestre del 2023. Els ingressos, per la seva banda, es van elevar un 1 % interanual, fins als 7.779 milions d'euros, xifra que el banc ha atribuït al creixement en comissions, juntament amb la fortalesa en renda fixa i divises.

Noticias relacionadas

contador